Κέικ λεμονιού με γλάσο λεμονιού
Φανταστικό και νόστιμο κέικ λεμονιού με απίστευτο γλάσο λεμονιού και ζάχαρης άχνης ιδανικό για τον απογευματινό καφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όποιος θέλει μπορεί να βάλει 1 με 2 βανίλιες στο γλάσο.Επίσης η συνταγή μπορεί να γίνει και με πορτοκάλι απλά αντικαθιστώντας το λεμόνι και στο κέικ και στο γλάσο.
Υλικά
-
350 γραμμάρια βούτυρο
-
350 γραμμάρια ζάχαρη
-
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι βανίλιες
-
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
3 αυγά
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
Για το γλάσο
-
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-
χυμό από 2 λεμόνια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
-
2
Βάζουμε το αλεύρι, αφού έχουμε ανακατέψει μέσα του το μπέικιν και τις βανίλλιες.
-
3
Προσθέτουμε το ξύσμα και τα αυγά.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε την ζύμη μέσα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι).
-
6
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την ζάχαρη με το λεμόνι μέχρι να δούμε ότι έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
-
7
Μόλις ψηθεί το κέικ μας το βγάζουμε και περιχύνουμε με το γλάσο έτσι ώστε να κάνει μια άσπρη κρούστα από πάνω.
-
8
Έτοιμο και καλή όρεξη.
Σχόλια (4)