Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
  2. 1 ποτήρι λάδι
  3. 1 ποτήρι γάλα
  4. 360 γρ. αλεύρι
  5. 300 γρ. ζάχαρη
  6. 3 κουταλάκια Baking
  7. 60 γρ. μαργαρίνη
  8. ξύσμα λεμονιού
  9. 120 γρ. ζάχαρη
  10. 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  11. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο ελαφρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπώλ, κτυπάμε το λάδι, με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, και σιγά σιγά όλα τα υλικά.

  2. 2

    Βαζουμε το κέικ σε φόρμα με τρύπα και το ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

  3. 3

    Όταν κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το βάζουμε σε πιατέλα και του βάζουμε το γλάσο το οποίο φτιάχνουμε ως εξής

  4. 4

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτηρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, όταν λιώσουν προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και μετά τα αυγά και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί.

  5. 5

    Γαρνίρουμε το κέικ με το γλάσο και προσθέτουμε και αμύγδαλο φιλέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

dcroula
dcroula @Roula1505
Πωπω....πολύ εντυπωσιακό δείχνει στη φωτο!!!!\n\nΤί λάδι χρησιμοποιείς;

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi