Κέικ λεμονιού μυρωδάτο
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τους λάτρεις του λεμονιού, κόψτε σε κομματάκια γλυκό φλούδα λεμόνι, χωρίς σιρόπι, κι ανακατέψτε το στη ζύμη πρίν το βάλετε στο ταψί το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να αλευρώσετε κι ύστερα να περάσετε από κόσκινο τα κομματάκια πρώτα, ώστε όταν ψηθεί το κέικ να μην κατέβουν στον πάτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Χτυπάμε πρώτα μαργαρίνη με ζάχαρη καλά.
-
3
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά στο μίξερ να γίνει ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
-
4
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ 30 εκατοστά περίπου, ή αν δεν έχετε φόρμα, ένα ταψάκι αρκεί.
-
5
Ψήνουμε στο δεύτερο ράφι, σε αέρα και κάτω αντίσταση.
Σχόλια (5)