κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ λεμονιού μυρωδάτο
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τους λάτρεις του λεμονιού, κόψτε σε κομματάκια γλυκό φλούδα λεμόνι, χωρίς σιρόπι, κι ανακατέψτε το στη ζύμη πρίν το βάλετε στο ταψί το μείγμα. Ίσως χρειαστεί να αλευρώσετε κι ύστερα να περάσετε από κόσκινο τα κομματάκια πρώτα, ώστε όταν ψηθεί το κέικ να μην κατέβουν στον πάτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
1 μέτριο ταψί/φόρμα κέικ
  1. 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
  4. ξύσμα 3-4 μεγάλων λεμονιών που τα έχουμε σαπουνίσει καλά πρώτα
  5. 3 1/2 φλ. φαρίναπ ανακατεμένο με 1 φακελάκι baking powder
  6. 1-2 πρέζες κανέλα, προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Χτυπάμε πρώτα μαργαρίνη με ζάχαρη καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά στο μίξερ να γίνει ομοιογενές και αφράτο μείγμα.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ 30 εκατοστά περίπου, ή αν δεν έχετε φόρμα, ένα ταψάκι αρκεί.

  5. 5

    Ψήνουμε στο δεύτερο ράφι, σε αέρα και κάτω αντίσταση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Nef
Nef @cook_8479715
Πολύ μυρωδάτο θα πρέπει να είναι το κεικ σου. Μόνο μια απορία, στο Φαριναπ θα προσθέσουμε και bakin powder?

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις