Κέικ μαρμπρέ από γενιά σε γενιά
Κέϊκ για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και λατρεύουν το νόστιμο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να σιγουρευτούμε ότι το κέϊκ μας είναι ψημένο και μέσα, μπήγουμε ένα μαχαίρι και αυτό πρέπει να βγεί στεγνό.Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν φουσκώσει καλά και φαίνεται ψημένο.Για ντεκόρ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχει κρυώσει λίγο και έχει βγάλει τους ατμούς του.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την κρέμα, χωρίζουμε κρόκους απο ασπράδια
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα
-
3
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο(ελαφρώς λιωμένο) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
-
4
Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους
-
5
Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαρέγκα και τέλος το γιαούρτι
-
6
Τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
-
7
Για τη σοκολάτα, σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια
-
8
Προσθέτουμε γάλα (σιγά σιγά) όσο χρειαστεί, ανακατεύοντας με κουτάλι, μέχρι να πάρει κρεμμώδη υφή
-
9
Ρίχνουμε τα 2/3 της κρέμας στη λεκάνη με τη σοκολάτα και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
-
10
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε ακανόνιστα τα δύο μείγματα
-
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45' με 1 ώρα.
Σχόλια (12)