κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ μαρμπρέ από γενιά σε γενιά
dimpapachro
dimpapachro @cook_8490951

Κέϊκ για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και λατρεύουν το νόστιμο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να σιγουρευτούμε ότι το κέϊκ μας είναι ψημένο και μέσα, μπήγουμε ένα μαχαίρι και αυτό πρέπει να βγεί στεγνό.Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν φουσκώσει καλά και φαίνεται ψημένο.Για ντεκόρ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχει κρυώσει λίγο και έχει βγάλει τους ατμούς του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. Υλικά για κρέμα
  2. 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. ξύσμα πορτοκαλιού
  5. 1 κουταλάκι γεμάτο μπεικιν πάουντερ
  6. 1 γιαούρτι 200γρ
  7. Υλικά για σοκολάτα
  8. 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  9. 1 βανίλια
  10. 3/4 φλυτζανιού κακάο
  11. λίγο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα, χωρίζουμε κρόκους απο ασπράδια

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα

  3. 3

    Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο(ελαφρώς λιωμένο) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει

  4. 4

    Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους

  5. 5

    Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαρέγκα και τέλος το γιαούρτι

  6. 6

    Τέλος προσθέτουμε το φαρινάπ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα

  7. 7

    Για τη σοκολάτα, σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια

  8. 8

    Προσθέτουμε γάλα (σιγά σιγά) όσο χρειαστεί, ανακατεύοντας με κουτάλι, μέχρι να πάρει κρεμμώδη υφή

  9. 9

    Ρίχνουμε τα 2/3 της κρέμας στη λεκάνη με τη σοκολάτα και χτυπάμε καλά με το μίξερ.

  10. 10

    Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε ακανόνιστα τα δύο μείγματα

  11. 11

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45' με 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

danai_g
danai_g @cook_8491459
Πραγματικά το πιο αφράτο και νόστιμο κεϊκ που έχω φτιάξει!!Όσοι το δοκίμασαν ξετρελάθηκαν!Την επόμενη φορά αντί για ζάχαρη άχνη θα το περιχύσω με σοκολάτα...Ευχαριστώ για τη συνταγή :-)

Από

dimpapachro
dimpapachro @cook_8490951
στις