κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ μαρμπρέ λαχταριστό
poli
poli @cook_8471134

Μία γευστική παραλλαγή του κλασικού κέικ μαρμπρέ δικής μου έμπνευσης! Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό και αρωματικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόγαλα (το βρίσκετε σε βιολογικά), του δίνει έξτρα άρωμα. Εγώ προτιμώ να βάζω μισή δόση κανονικό και μισή αμυγδαλόγαλα.Η σκόνη αμυγδάλου υπάρχει και έτοιμη στα σούπερ μάρκετ σαν υλικό αλλά μια χαρά γίνεται και άμα τρίψουμε την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι!Αν δεν έχετε ή δε χρησιμοποιείτε καστανή ζάχαρη βαλ'τε την απλή,απλά νομίζω η καστανή δίνει παραπάνω γευση! Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
ένα κανονικό κέικ
  1. 325 γρ.αλεύρι φαρίναπ
  2. 125 γρ. σκόνη αμυγδαλόψιχας (προσοχή ανάλατης!)
  3. 100-150 γρ. τριμμένα σε σκόνη φουντούκια
  4. 200-250 γρ. βούτυρο ανάλατο
  5. 1 1/2 φλ.τσαγιού γάλα
  6. 2-2 1/2 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
  7. 2 βανίλιες
  8. 2-3 κουταλιές nutella
  9. 1/2 κουτ.γλυκού κανέλλα
  10. άχνη ζάχαρη προαιρετικά για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν-μαρί με 1/4 απο το γάλα και τις διατηρούμε ζεστές (πάνω απ'τον ατμό αλλά όχι να βράζει).

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά και μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο, τις βανίλιες και την κανέλα.

  4. 4

    Από αυτό το μείγμα βγάζουμε 5-6 γεμάτες κουταλιές και τις ανακατεύουμε ξεχωριστά, σε άλλο μπολ με κουτάλι, με τις λιωμένες σοκολάτες, τη nutella και το φουντούκι.

  5. 5

    Απλώνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή απλώνουμε απλά σε δύο στρώσεις.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα.

  7. 7

    Αφού ξεφορμάρουμε και κρυώσει αρκετά μπορούμε να πασπαλίσουμε με την άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

christmast
christmast @christ_mast91
Πολύ νόστιμο! Μη σου πω ότι είναι και καλύτερο από τη βασική συνταγή για κέικ μαρμπρέ!

Από

poli
poli @cook_8471134
στις