κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με αμυγδαλόψιχα

Κέικ με αμυγδαλόψιχα

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-15 μερίδες
  1. 140 γρ. μαργαρίνη σοφτ και λίγο επιπλέον για το ταψάκι
  2. 140 γρ. ζάχαρη
  3. 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  4. 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  5. 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 225 γρ. αμυγδαλόψιχα (φιλέ)
  7. 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κουτ. σούπας νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190ο C.

  2. 2

    Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. και τοποθετούμε στον πάτο του μία λαδόκολλα.

  3. 3

    Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ μας τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τους κρόκους έως ότου αφρατέψουν και συμπληρώνουμε με το ξύσμα λεμονιού.

  5. 5

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου.

  6. 6

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.

  7. 7

    Προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι με το φιλέ σιγά-σιγά στο μίγμα του Flora Soft με βούτυρο και των κρόκων και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.

  8. 8

    Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 35-40΄.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα