ZOYZOYNITSA
ZOYZOYNITSA @cook_8461208
ATHENS,

Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας. Όσες φορές την έχω φτιάξει με έβγαλε ασπροπρόσωπη! Μην τρομάξετε απο τα πολλά λόγια στα βήματα, απλά είναι πολύ αναλυτικά ώστε να έχετε σίγουρο αποτέλεσμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιεισετε ανανά σε κονσέρβα αντι για φρέσκο και αντί για χυμό να ρίξετε το σιρόπι του. Προσοχή να στραγγίσετε πολύ καλά τα ανανά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Για την κρούστα
  2. 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 6 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  4. 3 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  5. 1/4 κουταλάκι κανέλλα
  6. Για το κέικ
  7. 2/3 κούπας φουντούκια ψημένα
  8. 1 κούπα ζάχαρη
  9. 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  10. 1/4 κουταλάκι αλάτι
  11. 1 κούπα μαργαρίνη soft
  12. 3 μεγάλα αυγά
  13. 1/4 κούπας χυμό ανανά
  14. 1 1/2 κούπας ανανά φρέσκο, καθαρισμένο,κομμένο σε κομματάκια και στραγγισμένο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  15. ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα (προαιρέτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύψτε όλα τα υλικά για την κρούστα και δουλέψτε τα με τα δάχτυλα, ώστε να σχηματιστούν τρίμματα όπως του τραχανά.

  2. 2

    Αλέστε στο πολυμίξερ τα φουντούκια με 2 κουταλιές ζάχαρη, να γίνουν σκόνη.

  3. 3

    Σ ένα μπολ κοσκινίστε όλο το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια κι ανακατέψτε με τα αλεσμένα φουντούκια.

  4. 4

    Χτυπάτε το βούτυρο στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ 1', να μαλακώσει. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα 3' ακόμη, ώσπου ν αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα ένα τ αύγα. Χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε σε δόσεις, το μείγμα του αλευριου και το χυμό ανανά, προσέχοντας να ενσωματωθεί η προηγούμενη δόση πριν ρίξετε την επόμενη.

  5. 5

    Βουτυρώσε μια στρογγυλή και κουμπωτή φόρμα κέικ με άνοιγμα 25 εκ. και στ΄ρστε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αδειάστε μέσα στη φόρμα τη μισή ζύμη και σκορπίστε στην επιφάνεια τα μισά κομματάκια ανανά. Πιέστε τα ελαφρά μέσα στη ζύμη. Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη κουταλιά κουταλιά. Με μια σπάτουλα ισιώστε την επιφάνεια και σκορπίστε επάνω τα υπόλοιπα κομματάκια ανανά, πιέζοντας ελαφρά μέσα στη ζύμη. Απλώστε την κρούστα στην επιφάνεια του κέικ.

  6. 6

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 55' περίπου ή ωσπου να ροδίσει η επιφάνεια και όταν βυθίζετε μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να σταθεί 5' μέσα στη φόρμα, ξεκουμπώστε την, αφαιρέστε την στεφάνη και βγάλτε το σε πιατέλα να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

dcroula
dcroula @Roula1505
Πάρα πάρα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο, αυτό το κέικ.\nΑπορώ πως δεν το είχαμε ¨μυριστεί\" τόσο καιρό;\nΑφράτο, ελαφρύ στην γεύση, όχι υπερβολικά γλυκό, νόστιμο, με τραγανή κρούστα, ζουμερό στα σημεία που συναντάς τον ανανά.\nΕπειδή δεν είχα χυμό ανανά παρά μόνο ότι μάζεψα απ\'το κόψιμο του φρούτου, έβαλα χυμό πορτοκάλι.\nΤο φοβήθηκα λίγο ως προς το φούσκωμα, γιατί το έφτιαξα σε 28άρα φόρμα αλλά έγινε πολύ καλό εμφανισιακά.\nΠολύ καλή συνταγή, μπράβο!!!!

Από

ZOYZOYNITSA
ZOYZOYNITSA @cook_8461208
στις
ATHENS,