Κέικ με βρώμη, ταχίνι και φυστικοβούτυρο
Είναι πάρα πολύ εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή και την ανακάλυψα μόνος μου. Aν και περίμενα να μη μου πετύχει έγινε θεσπέσιο. Πραγματικά μπράβο μου. Δοκιμάστε την παιδιά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι υγιεινό και θρεπτικό ιδίως για αυτούς που ασχολούνται με την γυμναστική και την διατροφή τους.
Υλικά
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
2 κ.σ. ταχίνι
-
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
-
1 κούπα καστανή ζάχαρη
-
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
-
2 κούπες βρώμη (αλεσμένη)
-
1 κούπα αλεύρι
-
1 κούπα ινδοκάρυδο
-
1 κούπα γάλα
-
4 αυγά
-
2 μπέικιν (φακελάκια)
-
2 βανίλιες (κάψουλες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε πρώτα απ' όλα το φούρνο μας.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, την καστανή και την λευκή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.
-
3
Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά.
-
4
Στο μούλτι αλέθουμε τις 2 κούπες βρώμης μέχρι να γίνει σκόνη σαν αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίξερ.
-
5
Στο αλεύρι μέσα βάζουμε τις βανίλιες και τα μπέικιν.
-
6
Τα ρίχνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
-
7
Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα και τα χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
-
8
Αλευροβουτυρώνουμε την φόρμα ή το ταψάκι μας και αδειάζουμε το μείγμα.
-
9
Ψήνουμε για 40-50' στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)
πολύ ιδιαίτερη φίνα γεύση και άρωμα
Συγχαρητήρια