Κέικ με Ελαιόλαδο
Ελαφρύ κέικ με ελαιόλαδο, εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μόνο γάλα ή μόνο χυμό 1 κούπα αντί για μισή από το κάθε ένα. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς να προσθέσουμε μπέικιν.Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά γιατί μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος της κούπας που χρησιμοποιήσαμε για τα υγρά.Τέλος αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ μας σοκολάτα-βανίλια, κρατάμε λίγο από το μείγμα και του προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη και το ρίχνουμε πάνω από το τελικό μείγμα που έχουμε βάλει ήδη στη φόρμα μας ή στα φορμάκια. Εγώ συνήθως κρατάω λίγο και το ρίχνω στη μέση της φόρμας. Το σοκολατένιο μείγμα είναι πιο βαρύ και γίνεται πολύ όμορφο σχέδιο στη μέση του κέικ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό και ανακατεύουμε.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ ή σε μικρά φορμάκια για muffins.
-
5
Ψήνουμε στους 175oC για 35 λεπτά περίπου σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Σχόλια (2)