Κέικ με φυστικοβούτυρο

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
pitsirika34, 03.06.11

Περιγραφή

Κέικ με άρωμα φυστικιού.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. φυστικοβούτυρο (μπορούμε αν θέλουμε να πάρουμε και αυτό που έχει τα κομμάτια φυστικιού μέσα)
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 1 φλ γάλα χλιαρό
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 μπέικιν
  • 3 φλ φαρίνα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά να ομογεννοποιηθούν καλά τα υλικά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
  3. Τέλος ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως ότου βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα και σταγόνες σοκολάτας και να κάνετε και ένα γλάσο να το επικαλύψετε αλλά αυτό είναι στα γούστα του καθενός.Εγώ το κάνω με σταγονές και γλάσο βγαίνει πολύ ωραίο

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από leangourmet, 7-6-11  
    Ωραίο και πρωτότυπο το κέικ σου!
    Άν δεν βάλεις και τους κρόκους, έχεις ένα κέικ θρεπτικό "χωρίς χοληστερίνη" (μπορείς να βάλεις μόνον έναν!)
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 8-6-11  
    ναι οντως leangourmet αλλα εγω εδωσα τη συνταγη οπως την εκανα εγω και ειμαι σιγουρη για το αποτελεσμα,οποιαδηποτε παραλλαγη δεκτη,φιλια!!

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 8-6-11  
    ναι οντως leangourmet αλλα εγω εδωσα τη συνταγη οπως την εκανα εγω και ειμαι σιγουρη για το αποτελεσμα,οποιαδηποτε παραλλαγη δεκτη,φιλια!!

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από leangourmet, 7-6-11  
    Ωραίο και πρωτότυπο το κέικ σου!
    Άν δεν βάλεις και τους κρόκους, έχεις ένα κέικ θρεπτικό "χωρίς χοληστερίνη" (μπορείς να βάλεις μόνον έναν!)

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!