Κέικ με φυστικοβούτυρο
Κέικ με άρωμα φυστικιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα και σταγόνες σοκολάτας και να κάνετε και ένα γλάσο να το επικαλύψετε αλλά αυτό είναι στα γούστα του καθενός.Εγώ το κάνω με σταγονές και γλάσο βγαίνει πολύ ωραίο
Υλικά
-
250 γρ. φυστικοβούτυρο (μπορούμε αν θέλουμε να πάρουμε και αυτό που έχει τα κομμάτια φυστικιού μέσα)
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
-
4 αυγά
-
1 φλ γάλα χλιαρό
-
4 βανίλιες
-
1/2 ποτηράκι κονιάκ
-
1 μπέικιν
-
3 φλ φαρίνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά να ομογεννοποιηθούν καλά τα υλικά.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
3
Τέλος ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα μας.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως ότου βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό!
Σχόλια (5)