Κέικ με φρούτα
Ένα εύκολο κέικ με φρουτάκια που διάβασα σε ένα περιοδικό κ όποτε το φτιάχνω τρελένονται όλοι!Από τις πιο εύκολες συνταγές για κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά μου αρέσει να νιώθω το αμύγδαλο στο κέικ και δεν το κάνω τελείως σκόνη στο μπλέντερ.Επίσης, στα φρούτα δεν βάζω μόνο 250 γρ., αλλα όσο μου αρέσει κάθε φορά, απλά κοιτάω να τα σκορπίζω ομοιόμορφα.Καλό ψήσιμο!
Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. μαύρη ζάχαρη
-
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
-
2 κσ χυμός πορτοκάλι
-
100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα ή στο μπλέντερ
-
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
250 γρ. φρούτα γλασέ ή ξερα ψιλοκομμένα
-
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα, τον χυμό, τα αμύγδαλα και τα αυγά μέχρι να ενωθούν.
-
3
Αδειάζετε το μίγμα σε μακρόστενο ταψί 20x30 σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος, σκορπάτε τα φρούτα και ψήνετε μέχρι να σφίξει η ζύμη, ή για 30 λεπτά περίπου.
-
4
Ζεσταίνετε την μαρμελάδα να ξιώσει λίγο και την αλέιφετε στο κέικ μόλις βγεί απο το φούρνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια