κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με υγρή σοκολάτα
MARMAD
MARMAD @cook_8450265

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε το κεικ μας να το σερβίρουμε και με παγωτό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κούπες αλεύρι
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 1 βιτάμ
  5. 1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

  3. 3

    Κατόπιν λιώνουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε κόψει κομματάκια, σε μπεν-μαρί.

  4. 4

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι (το οποίο έχουμε ανακατέψει πιο πριν με το μπέικιν πάουντερ).

  5. 5

    Ρίχνουμε στο μίγμα που φτιάξαμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς με την σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη -λίγη και αναμειγνύουμε μαλακά με τη σπάτουλα.

  6. 6

    Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, σβήνουμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε με την κάτω αντίσταση για 15-18 λεπτά το πολύ χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο καθόλου.

  7. 7

    Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 3-4 ώρες.

  8. 8

    Τέλος, αφού έχει κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε.