Κέικ με υγρή σοκολάτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε το κεικ μας να το σερβίρουμε και με παγωτό.
Υλικά
-
2 κούπες αλεύρι
-
6 αυγά
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 βιτάμ
-
1 κουταλιά ρούμι ή κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-250 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
-
3
Κατόπιν λιώνουμε την κουβερτούρα, αφού την έχουμε κόψει κομματάκια, σε μπεν-μαρί.
-
4
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το κονιάκ και τελευταίο το αλεύρι (το οποίο έχουμε ανακατέψει πιο πριν με το μπέικιν πάουντερ).
-
5
Ρίχνουμε στο μίγμα που φτιάξαμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς με την σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη -λίγη και αναμειγνύουμε μαλακά με τη σπάτουλα.
-
6
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα, σβήνουμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε με την κάτω αντίσταση για 15-18 λεπτά το πολύ χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο καθόλου.
-
7
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 3-4 ώρες.
-
8
Τέλος, αφού έχει κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε.
Σχόλια (2)