Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Phoebe, 18.08.10

Περιγραφή

Ένα κέικ που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που έχετε καλεσμένους στο σπίτι!

Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml λάδι
  • 120 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο (συν λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα)
  • 135 ml γάλα
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 270 ml νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2-3 μοσχοκάρφια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Καρύδα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά σε μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε πρώτα τα αυγά πολύ καλά (5 λεπτά). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
  3. Σε μικρό μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
  5. Αφού χτυπήσουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτουμε τη βανίλια, το λάδι, το χυμό, το ινδοκάρυδο (με το γάλα) και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.
  6. Βουτυρώνουμε, βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 23 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά περίπου.
  8. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  9. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Σχετικές συνταγές

Ινδοκάρυδο Ινδοκάρυδο
4.6667
       
       
(9)
Κέικ με ινδική καρύδα Κέικ με ινδική καρύδα
4.25
       
       
(16)
Κέικ κοκτέιλ Κέικ κοκτέιλ
4.75
       
       
(4)
Κέικ καρύδα (coconut cake) Κέικ καρύδα (coconut cake)
3.75
       
       
(4)
Cupcakes καρύδας Cupcakes καρύδας
4.5
       
       
(2)
Δροσερό κέικ καρύδας Δροσερό κέικ καρύδας
5
       
       
(1)
Ινδοκάρυδο 2 Ινδοκάρυδο 2
5
       
       
(1)
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό Ινδοκάρυδο σιροπιαστό
4.7583
       
       
(120)
Κέικ με κακάο και καρύδα Κέικ με κακάο και καρύδα
5
       
       
(6)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-8-10  
    Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η συνταγή έχω μια απορία.Πως το βγαζεις από τη φόρμα?Το τουμπάρεις πριν ή το κόβεις μέσα κομμάτι-κομμάτι?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-8-10  
    Εγώ χρησιμοποιώ φόρμα που ανοίγει και αφού αφαιρέσω το στεφάνι, κόβω το κέικ έτσι όπως είναι πάνω στη βάση της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 15-2-13  
    να ρωτήσω και γω κατι.. το σιρόπι γενικά στα κέικ, δεν τα κάνει πολύ νιανιά? θριψαλα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-13  
    Όχι φίλη μου, δεν τα κάνει νιανιά με την προϋπόθεση βέβαια το σιρόπι να έχει σωστές αναλογίες και να χρησιμοποιηθεί σωστά.
    #
    Σχόλιο από ΡΟΥΧΟΥΘΚΙΑ, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από magdou, 10-5-14  
    Μπορω να αντικαταστησω με κατι το γαλα? Δεν τρωω γαλακτοκομικα. Να βαλω παραπανω χυμο πορτοκαλι? Το γαλα καρυδας θα κανει πολυ εντονη γευση?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-5-14  
    Ναι, μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας, μια χαρά θα είναι :)

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΡΟΥΧΟΥΘΚΙΑ, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-5-14  
    Ναι, μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας, μια χαρά θα είναι :)

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-8-10  
    Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η συνταγή έχω μια απορία.Πως το βγαζεις από τη φόρμα?Το τουμπάρεις πριν ή το κόβεις μέσα κομμάτι-κομμάτι?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-8-10  
    Εγώ χρησιμοποιώ φόρμα που ανοίγει και αφού αφαιρέσω το στεφάνι, κόβω το κέικ έτσι όπως είναι πάνω στη βάση της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 15-2-13  
    να ρωτήσω και γω κατι.. το σιρόπι γενικά στα κέικ, δεν τα κάνει πολύ νιανιά? θριψαλα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-13  
    Όχι φίλη μου, δεν τα κάνει νιανιά με την προϋπόθεση βέβαια το σιρόπι να έχει σωστές αναλογίες και να χρησιμοποιηθεί σωστά.
    #
    Σχόλιο από magdou, 10-5-14  
    Μπορω να αντικαταστησω με κατι το γαλα? Δεν τρωω γαλακτοκομικα. Να βαλω παραπανω χυμο πορτοκαλι? Το γαλα καρυδας θα κανει πολυ εντονη γευση?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Cakes
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    σπεσιαλ
    Ένα βιβλίο 359 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    γλυκα συροπιαστα
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    Glyka
    Ένα βιβλίο 463 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic