Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Phoebe, 18.08.10

Περιγραφή

Ένα κέικ που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους κάθε φορά που έχετε καλεσμένους στο σπίτι!

Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml λάδι
  • 120 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο (συν λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα)
  • 135 ml γάλα
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 270 ml νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2-3 μοσχοκάρφια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καρύδα , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά σε μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε πρώτα τα αυγά πολύ καλά (5 λεπτά). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
  3. Σε μικρό μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
  5. Αφού χτυπήσουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτουμε τη βανίλια, το λάδι, το χυμό, το ινδοκάρυδο (με το γάλα) και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι.
  6. Βουτυρώνουμε, βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 23 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά περίπου.
  8. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  9. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Σχετικές συνταγές

Κέικ καρύδα Κέικ καρύδα
4
       
       
(5)
Ινδοκάρυδο Ινδοκάρυδο
4.6667
       
       
(9)
Κέικ ινδοκάρυδο Κέικ ινδοκάρυδο
4.8889
       
       
(9)
Cupcakes καρύδας Cupcakes καρύδας
4.5
       
       
(2)
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό Ινδοκάρυδο σιροπιαστό
4.7583
       
       
(120)
Ινδοκάρυδο πανεύκολο Ινδοκάρυδο πανεύκολο
4.7692
       
       
(13)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-8-10  
    Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η συνταγή έχω μια απορία.Πως το βγαζεις από τη φόρμα?Το τουμπάρεις πριν ή το κόβεις μέσα κομμάτι-κομμάτι?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-8-10  
    Εγώ χρησιμοποιώ φόρμα που ανοίγει και αφού αφαιρέσω το στεφάνι, κόβω το κέικ έτσι όπως είναι πάνω στη βάση της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 15-2-13  
    να ρωτήσω και γω κατι.. το σιρόπι γενικά στα κέικ, δεν τα κάνει πολύ νιανιά? θριψαλα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-13  
    Όχι φίλη μου, δεν τα κάνει νιανιά με την προϋπόθεση βέβαια το σιρόπι να έχει σωστές αναλογίες και να χρησιμοποιηθεί σωστά.
    #
    Σχόλιο από ΡΟΥΧΟΥΘΚΙΑ, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από magdou, 10-5-14  
    Μπορω να αντικαταστησω με κατι το γαλα? Δεν τρωω γαλακτοκομικα. Να βαλω παραπανω χυμο πορτοκαλι? Το γαλα καρυδας θα κανει πολυ εντονη γευση?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-5-14  
    Ναι, μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας, μια χαρά θα είναι :)

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΡΟΥΧΟΥΘΚΙΑ, 9-5-14  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 10-5-14  
    Ναι, μπορείς να βάλεις γάλα καρύδας, μια χαρά θα είναι :)

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από stellasirios, 25-8-10  
    Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η συνταγή έχω μια απορία.Πως το βγαζεις από τη φόρμα?Το τουμπάρεις πριν ή το κόβεις μέσα κομμάτι-κομμάτι?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 25-8-10  
    Εγώ χρησιμοποιώ φόρμα που ανοίγει και αφού αφαιρέσω το στεφάνι, κόβω το κέικ έτσι όπως είναι πάνω στη βάση της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 15-2-13  
    να ρωτήσω και γω κατι.. το σιρόπι γενικά στα κέικ, δεν τα κάνει πολύ νιανιά? θριψαλα?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-13  
    Όχι φίλη μου, δεν τα κάνει νιανιά με την προϋπόθεση βέβαια το σιρόπι να έχει σωστές αναλογίες και να χρησιμοποιηθεί σωστά.
    #
    Σχόλιο από magdou, 10-5-14  
    Μπορω να αντικαταστησω με κατι το γαλα? Δεν τρωω γαλακτοκομικα. Να βαλω παραπανω χυμο πορτοκαλι? Το γαλα καρυδας θα κανει πολυ εντονη γευση?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βοήθεια.... Το κέικ απέτυχε!
    Στο άρθρο "Συμβουλές για τέλεια κέικ" μπορούμε ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    κεικ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Cakes
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Υπό δοκιμή
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της dapeitou