κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με καφέ και κρέμα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 100 γρ. ζάχαρη
  2. 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  3. 20 γρ. λιωμένο βούτυρο
  4. 4 αυγά (χωρισμένα)
  5. 80 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  6. Για κρέμα
  7. 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

  2. 2

    Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ.. νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.

  4. 4

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.

  6. 6

    Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον καφέ.

  7. 7

    Τη κρέμα τη βάζουμε στο κέντρο του κέικ ή στο πλάι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
Εξαιρετικό κεικ για ολους εμας που είμαστε λάτρεις του αρώματος του!!!

Από

frix
frix @frix
στις
Κύπρος,