Κέικ με καφέ και κρέμα
Υλικά
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
-
20 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
4 αυγά (χωρισμένα)
-
80 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
-
Για κρέμα
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
-
2
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
-
3
Διαλύουμε τον καφέ σε 1 κ.σ.. νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω.
-
5
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με οδοντογλυφίδα.
-
6
Για την κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον καφέ.
-
7
Τη κρέμα τη βάζουμε στο κέντρο του κέικ ή στο πλάι.
Σχόλια (5)