Κέικ με καφέ και μπανάνα
Το πιο ωραίο κέικ που έχω κάνει ποτέ. Αρωματικό και αφράτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο καφές είναι καλύτερα να ειναι χλιαρός και με κάποιο άρωμα. Η συνταγή λέγεται κανονικά Banana bread.
Υλικά
-
3/4 από ένα πακέτο βούτυρο
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
4 αυγά
-
1 φλιτζάνα καφέ φίλτρου
-
2 βανίλιες
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι σόδα
-
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
-
3 μεγάλες μπανάνες πολτοποιημένες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτύπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
2
Προσθέστε τις βανίλιες και το βούτυρο ελαφρά λιωμένο.
-
3
Παίρνετε τις μπανάνες και τις ανακατεύετε με τον καφέ.
-
4
Βάζετε το μείγμα μπανάνας στο μείγμα του αυγού και συνεχίζετε το χτύπημα.
-
5
Βάζετε τέλος και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
-
6
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Σχόλια (36)