Κέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας
Είναι ένα σοκολατένιο κέικ με διαφορετική εκτέλεση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
-
250 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
-
6 κρόκοι
-
6 ασπράδια
-
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 κοφτά κουταλάκια μπέικν πάουντερ
-
4 γεμάτες κουταλιές κακάο
-
1 βανίλιες
-
10 κουταλιές νερό
-
λίγο αλάτι
-
Για το γλάσο
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
-
2 κουταλιές φουντούκι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε το νερό με τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά τα υλικά.
-
2
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
-
3
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και κρατάμε 1 φλιτζάνι απο το μείγμα αυτό.
-
4
Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνετε τους κρόκους και το αλεύρι το οποίο το έχετε κοσκινίσει με το μπέικιν πάουερ.
-
5
Ανακατεύετε καλα.
-
6
Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
-
7
Βουτυρώστε μια φόρμα και αδειάζεται το μείγμα.
-
8
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35-38 λεπτά [σε αντιστάσεις].
-
9
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
-
10
Αναμειγνύετε το μείγμα που κρατήσατε με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει λείο γλάσο.
-
11
Περιχύνετε το κέικ.
-
12
Πασπαλίζετε με το φουντούκι.
Σχόλια (4)