Κέικ με καρυκεύματα
Κέικ μυρωδάτο με κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω χρησιμοποιω αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη αλλά ο καθένας ότι προτιμάει. Κάποιες φορές δεν είχα γαρύφαλλο και έβαλα τζιντζερ και μου βγήκε μια χαρα!!!κτγ=Κουταλάκι το γλυκού
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το βούτυρο. Έπειτα τα καρυκεύματα.
-
2
Αλείφουμε την φόρμα τουκ κέικ με βούτυρο και πασπαλίζουμε γαλέτα (για να μην κολλήσει στα άκρα) και αδειάζουμε το μίγμα
-
3
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 170 για μισή ώρα περίπου.
Σχόλια (4)