Κέικ με κάστανα
Ένα κέικ γεμάτο από την υπέροχη γεύση του κάστανου.... εμένα με ενθουσίασε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Βήμα-gourmet, στην οποία όμως έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις. Το έφτιαξα σε σπαστή φόρμα 28άρα και βγαίνει λίγο χαμηλό, μια λίγο μικρότερη φόρμα νομίζω ότι θα ήταν πιο ιδανική.Προς μεγάλη μου χαρά, διαπίστωσα ότι η συνταγή είναι και νηστίσιμη.Τα κάστανα μαρόν γλασέ θα τα βρείτε σε ζαχαροπλαστεία αλλά είναι πανάκριβα. Την επόμενη φορά θα βάλω βραστά στη γέμιση και μόνο μαρόν γλασέ για την διακόσμηση. Αν βάλετε βραστά ίσως θα πρέπει να αυξήσετε την ζάχαρη. Το μείγμα βγαίνει λίγο σφιχτό, μην το φοβηθείτε όμως.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
150 γρ ελαιόλαδο ή μισό μισό με σπορέλαιο
-
150-200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
150 γρ κρέμα κάστανο
-
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
100 γρ αμύγδαλο σε σκόνη (περασμένο στο multi)
-
100 γρ ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
10 μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα
-
2-3 μαρόν γλασέ ολόκληρα για το γαρνίρισμα
-
λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
-
2
Σ'ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα κάστανο και ανακατεύουμε.
-
3
Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Τα μεταφέρουμε σε μια φόρμα του κέικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
-
5
Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
-
6
Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
7
Γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και 2-3 μαρόν γλασέ και σερβίρουμε.
Σχόλια (22)