κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με κολοκύθα της γιαγιάς
taboo
taboo @cook_8494264
χίος,ελλάδα

Πρόκειται για ένα κέικ διαφορετικό από όλα τα άλλα! Η κολοκύθα προσθέτει υπέροχη γλυκιά γεύση και μυρωδιά και μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά δένουν σε ένα τέλειο γλύκισμα για όλες τις ώρες!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή η κολοκύθα βγάζει αρκετά υγρά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω αλεύρι αναλόγως πόσο σηκώνει. Αν όμως σας αρέσουν τα υγρά κέικ που λιώνουν στο στόμα μπορείτε να το κάνετε όπως το λέει η συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
20-25 κομμάτια
  1. 3 φλυτζάνια κολοκύθα ξυσμένη στο τρίφτη
  2. 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  3. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  4. 3-4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. 1/2 φλυτζάνι καρύδια
  6. 1/2 φλυτζάνι σταφίδα
  7. 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκάλιου
  8. 1 κουτ. της σούπας σόδα
  9. 1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  10. 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  11. 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προσθέτουμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κολοκύθα και τα αφήνουμε λίγο να ανακατευτούν όλα μαζί.

  3. 3

    Βάζουμε και το αλεύρι τη σόδα και το μπέικιν (Αν θέλουμε μπορούμε να αραιώσουμε τη σόδα και το μπέικιν στο χυμό πορτοκάλι και να τα ρίξουμε μαζί).

  4. 4

    Ακόμα βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια και την κανέλα..

  5. 5

    Μετά αφού αλευρώσουμε λίγο τις σταφίδες και τα καρύδια τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα μας.

  6. 6

    Τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα στο μίξερ να ανακατευτούν.

  7. 7

    Έπειτα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το υλικό μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία περίπου ώρα. Καλή επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

clarabelle
clarabelle @cook_8500983
Πολύ ωραίο το κέικ της γιαγιάς taboo.Έβαλα τέσσερα αυγά.ενάνιση ζάχαρη και καλαμποκέλαιο.Το αποτέλεσμα αφράτο,αρωματικό και πολύ γευστικό,σίγουρα θα το ξανακάνω και σύντομα.Μπράβο!!!

Από

taboo
taboo @cook_8494264
στις
χίος,ελλάδα