vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ένα κεικ όλο άρωμα! Τα λουκούμια που μπαίνουν μέσα στο κεικ και το ροδόνερο στο τέλος το κάνουν τέλειο σε γεύση!!! Της Ντ.Νικολάου!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα Φαρίνα και μπέικιν και διπλασίασα τη δόση για μια κανονική φόρμα του κέικ. Αντί για φουντούκια μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλα. Επίσης μπορούμε να βάλουμε λουκούμια με άρωμα μαστίχας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. αλεύρι ή φαρίνα
  2. 120 γρ. βιτάμ
  3. 120 γρ. ζάχαρη
  4. 1 μπέικιν πάουντερ
  5. 80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  6. 80 γρ. λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλου, κομμένα σε κυβάκια
  7. 4 κ.σ. ροδόνερο
  8. άχνη για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε ζάχαρη και βιτάμ καλά. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

  2. 2

    Τέλος ρίχνουμε τα λουκούμια κομμένα σε κυβάκια και τα φουντούκια, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

  3. 3

    Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνουμε στους 180β. 40 με 45 λεπτά ελέγχοντας με μαχαιράκι αν είναι ψημένο.

  4. 4

    Βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει και το ραντίζουμε όλο με το ροδόνερο.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε τέλος με άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου και θα ήθελα να τη δοκιμάσω, όμως έχω κάποιες απορίες. Αν επιλέξουμε να βάλουμε φαρίνα πάλι χρειάζεται το μπέικιν; Δε θέλει κάποιο υγρό;; Γάλα ή κάτι τέτοιο, ούτως ώστε να είναι υδαρές το μείγμα; Πάντως πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα