Κέικ με μαρμελάδα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
9 ψήφοι
Phoebe, 16.03.11

Περιγραφή

Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ μαρμελάδα «Φρούτα του δάσους» αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μαρμελάδα θέλετε.

Κέικ με μαρμελάδα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. μαρμελάδα

Επικάλυψη

  • 3 κ. σούπας καρύδα
  • 3 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο κρύο (κομμένο σε μικρά κομματάκια)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και τα ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στο πιο πάνω μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.).  Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια με σπάτουλα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα, το οποίο επίσης απλώνουμε, ώστε να καλύψουμε τη μαρμελάδα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.
  5. Σε μπολ, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και μόλις το κέικ ψηθεί, τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια. Ξαναβάζουμε το κέικ στο φούρνο (με αναμμένη μόνο την επάνω αντίσταση) και αφήνουμε έτσι για άλλα 5 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    25 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-4-11  
    προτιμησα μαρμελαδα βερυκοκο κ εκανα σοκολατενιο το κεικ μου! εκπληκτικο αποτελεσμα ... επισης δεν εκανα την επικαλυψη, εριξα απλα λιγη αχνη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-4-11  
    Σοκολατένιο ε...; Δεν το είχα σκεφτεί! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-4-11  
    μου αρεσε πολυ ειλικρινα, εχει ιδιαιτερη γευση! μπραβο σου!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-4-11  
    :) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από athenast, 16-4-11  
    πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-4-11  
    athenast σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 22-12-11  
    αλλη μια καταπληκτικη συνταγη σου αγαπημενη Phoebe...εβαλα αχνη απο πανω και μπολικη μαρμελαδα αλλα και γλυκο του κουταλιου σαν συνοδεια...σου ανεβασα και φωτο...σ'ευχαριστω γιατι μαθαινω πολλες ομορφες συνταγες και ευχαριστω την οικογενεια και τους φιλους μου...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-11  
    Να΄σαι καλά Λυδία μου! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Demi79, 28-6-12  
    Φοίβη μου δείχνει εξαιρετικό!
    Βρέθηκα με πάρα πολλές χειροποίητες μαρμελάδες και ψάχνω τρόπους να τις χρησιμοποιήσω, θα δοκιμαστεί η συνταγή σύντομα!
    #
    Σχόλιο από Demi79, 28-6-12  
    Ευχαριστώ πολύ, θα τη δοκιμάσω σύντομα!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 29-6-12  
    Πολύ ωραίος συνδιασμός γεύσεων! Ευχαριστώ για την συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-6-12  
    Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από vaso03, 13-11-12  
    και χωρίς την επικάλυψη είναι πάρα πολύ ωραίο!εγώ το έκανα με μαρμελάδα καρπούζι και την δεύτερη στρώση της ζύμης με κακάο!ένα απολαυστικό τρίχρωμο κεικ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-11-12  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-2-13  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου Φοίβη μου, τραγανό και με ιδιαίτερη γεύση το γλυκό!
    Χρησιμοποίησα κι εγώ δικιά μου μαρμελάδα φράουλα.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ Λία μου! ♥
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 18-7-13  
    Εξαιρετική!!!! Και η ζύμη γίνεται όσο τραγανή και "τριφτή" πρέπει!!!!!
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! katerinapanag χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ! :)
    #
    Σχόλιο από Snow_WhiteQueen, 20-10-13  
    Βρε κορίτσια, εμένα ενώ ροδοκοκκίνισε ωραία γύρω γύρω, από μέσα δεν μου ψήθηκε καλά. Έβαλα μαρμελάδα σύκο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο, αν εξαιρέσεις τη μαλακή ζύμη. Τι φταίει? Το έψησα παραπάνω ώρα από ότι έλεγε στη συνταγή, δεν άνοιξα νωρίς το φούρνο και το έλεγξα με οδοντογλυφίδα! Επίσης, να τονίσω ότι μέτρησα τις ποσότητες με ζυγαριά κουζίνας... Μήπως το χτύπησα πολυ??
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-4-11  
    προτιμησα μαρμελαδα βερυκοκο κ εκανα σοκολατενιο το κεικ μου! εκπληκτικο αποτελεσμα ... επισης δεν εκανα την επικαλυψη, εριξα απλα λιγη αχνη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-4-11  
    Σοκολατένιο ε...; Δεν το είχα σκεφτεί! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-4-11  
    μου αρεσε πολυ ειλικρινα, εχει ιδιαιτερη γευση! μπραβο σου!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-4-11  
    :) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από athenast, 16-4-11  
    πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 16-4-11  
    athenast σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πιρουνάκια! :)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 22-12-11  
    αλλη μια καταπληκτικη συνταγη σου αγαπημενη Phoebe...εβαλα αχνη απο πανω και μπολικη μαρμελαδα αλλα και γλυκο του κουταλιου σαν συνοδεια...σου ανεβασα και φωτο...σ'ευχαριστω γιατι μαθαινω πολλες ομορφες συνταγες και ευχαριστω την οικογενεια και τους φιλους μου...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-12-11  
    Να΄σαι καλά Λυδία μου! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Demi79, 28-6-12  
    Φοίβη μου δείχνει εξαιρετικό!
    Βρέθηκα με πάρα πολλές χειροποίητες μαρμελάδες και ψάχνω τρόπους να τις χρησιμοποιήσω, θα δοκιμαστεί η συνταγή σύντομα!
    #
    Σχόλιο από Demi79, 28-6-12  
    Ευχαριστώ πολύ, θα τη δοκιμάσω σύντομα!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 29-6-12  
    Πολύ ωραίος συνδιασμός γεύσεων! Ευχαριστώ για την συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-6-12  
    Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από vaso03, 13-11-12  
    και χωρίς την επικάλυψη είναι πάρα πολύ ωραίο!εγώ το έκανα με μαρμελάδα καρπούζι και την δεύτερη στρώση της ζύμης με κακάο!ένα απολαυστικό τρίχρωμο κεικ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-11-12  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-2-13  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου Φοίβη μου, τραγανό και με ιδιαίτερη γεύση το γλυκό!
    Χρησιμοποίησα κι εγώ δικιά μου μαρμελάδα φράουλα.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-2-13  
    Σε ευχαριστώ πολύ Λία μου! ♥
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 18-7-13  
    Εξαιρετική!!!! Και η ζύμη γίνεται όσο τραγανή και "τριφτή" πρέπει!!!!!
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 18-7-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! katerinapanag χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ! :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 20-10-13  
    Παράξενο... Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Snow_WhiteQueen, 20-10-13  
    Βρε κορίτσια, εμένα ενώ ροδοκοκκίνισε ωραία γύρω γύρω, από μέσα δεν μου ψήθηκε καλά. Έβαλα μαρμελάδα σύκο και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο, αν εξαιρέσεις τη μαλακή ζύμη. Τι φταίει? Το έψησα παραπάνω ώρα από ότι έλεγε στη συνταγή, δεν άνοιξα νωρίς το φούρνο και το έλεγξα με οδοντογλυφίδα! Επίσης, να τονίσω ότι μέτρησα τις ποσότητες με ζυγαριά κουζίνας... Μήπως το χτύπησα πολυ??
    #
    Σχόλιο από Δέσποινα_7, 25-1-14  
    Η συνταγή είναι τέλεια την έφτιαξα και την δοκίμασα σήμερα αλλά ένα προβληματάκι.. μου βγήκε από πάνω όλη η μαρμελάδα! ενώ είχα βάλει την στρώση κανονικά από κάτω μείγμα στη μέση μαρμελάδα κ πάνω πάλι το μείγμα. ξέρει κανείς τι πήγε στραβά ;
    #
    Σχόλιο από Δέσποινα_7, 25-1-14  
    Μήπως δεν έπρεπε να την γυρίσω η κάτι τέτοιο ; μήπως έφταιγε η φόρμα ; θα προσπαθήσω να το φτιάξω ξανά , σύντομα να δω πως θα μου βγει :) Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην μαγειρική. :) Ευχαριστώ πάντως.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κέικ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    Κεικ
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της gerakina
    Κέικ και τσουρέκια !!!
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Κέικ-Μπράουνις-Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko
    ΓΛΥΚΑ (διάφορα)
    Ένα βιβλίο 162 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32