Κέικ με μαύρη μπύρα και γιαούρτι από τον Άκη
Νόστιμο, σοκολατένιο κέικ που αν δεν επέμενε ο γιος μου να το φτιάξει, δεν θα το έκανα ποτέ. Μα, μπύρα σε κέικ; Κι όμως...!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το "Πρωινό μου".
Υλικά
-
220 γρ. μαύρη μπύρα (ή και ξανθή άν δεν έχετε)
-
230 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. κακάο
-
300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
-
400 γρ. ζάχαρη
-
λίγο αλάτι
-
1 κ. γ. σόδα μαγειρική
-
2 αυγά
-
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
140 γρ. κουβερτούρα
-
5 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε τη μπύρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
-
2
Μετά προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
-
3
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
-
4
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι για 2'.
-
6
Προσθέτουμε το μείγμα με τη μπύρα και μετά το μείγμα με το αλεύρι.
-
7
Σε μισό λεπτάκι αφότου προσθέσαμε το αλεύρι, κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
8
Βουτυρώνουμε καλά καλά μια αντικολλητική φόρμα και το βάζουμε εκεί.
-
9
Ψήνουμε για 35' στους 180 βαθμούς.
-
10
Ετοιμάζουμε και το γλάσσο μας κόβοντας κομματάκια την κουβερτούρα.
-
11
Ζεσταίνουμε την κρ. γάλακτος και τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σχόλια (36)