Κέικ με μερέντα

Bαθμολογία: 4.5849
       
 
53 ψήφοι
maraki1989, 25.10.08

Περιγραφή

Μιαμ μιαμ..το έφτιαξα χθές και σε ένα απόγευμα είχε εξαφανιστεί! Το προτείνω σε όσους δεν μπορούν τα πολύ σοκολατένια κέικ γιατί στην ουσία είναι άσπρο και έχει λίγη μερέντα.
Κέικ με μερέντα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φαρίνα
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • μερέντα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες και χτυπάμε.
  2. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας συγχρόνως.
  3. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα ρίχνουμε όσες κουταλιές μερέντας θέλουμε αλλά δεν ανακατεύουμε το σπρώχνουμε απλά μέσα στο μίγμα.
  4. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή ταψι κ ψήνουμε για μια ωρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο και στουσ 160 βαθμους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε περισσότερη σοκολάτα μπορείτε αφού βγάλετε το κέικ απο τον φούρνο να ρίξετε απο πάνω κι άλλη μερέντα ώστε να λιώσει και να γίνει πιο σοκολατένιο.

Σχετικές συνταγές

    88 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 24-11-08  
    το εφτιαξα εχτεσ μοσχομυρισε το σπιτι τ ο μονο που δεν περιμενα να το ξεφορμαρω κ το απο πανω μου εμεινε στην φορμα γιατι βιαστηκα απο γευση δεν παιζετε εγω εβαλα κ χυμο ποτοκαλιου μεσα(1)και τριμενο αμυγδαλο με φουντουκι
    μπραβο για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 24-11-08  
    euxaristw polu!!!! kalh idea to ksisma portokaliou dinei wraia geush! mpravo pou ekanes tetoies paralages me amugdalo k fountouki, fantazomai tha vghke polu kalh!! egw to kseformarw meta apo kanena 10lepto afou to xw vgalei apo to fourno apla prepei na to ksekollhseis panw panw me ena maxairi k na prosekseis me thn merenta mhn paei ston pato giati ton kovei to keik!!!
    #
    Σχόλιο από pavivi, 6-12-08  
    ειναι τελειο!δεν το ανακατεψα πολυ και εχει μεσα την λιωμενη μερεντα.τρελαθηκαν ολοι.μπραβο σου!
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 7-12-08  
    se euxaristw polu pavini!!!!!
    #
    Σχόλιο από yummy, 10-12-08  
    ειναι απλα θεικο κεικ!μεσα σε τρεις μερες το εφτιαξα δυο φορες!εγινε αφαντο!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από kate_ef, 7-1-09  
    Μπράβο για τη συνταγη! Σίγουρα θα γίνεται ένα καταπληκτικό κέικ αλλά όταν γράφεις '1 κ 1/4 φλ. γάλα'τι εννοείς? 1 κούπα και 1/4?????
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 7-1-09  
    sas euxaristw gia ta kala sas logia!!! kate_ef auto akrivws ennow!!!!!:) 1 flitzani oloklhro kai 1/4 tou flitzaniou!!!
    #
    Σχόλιο από Peg, 8-1-09  
    KALHMERA KAI XRONIA POLLA.MOLIS XTES EFTIAKSA TH SYNTAGH SAS.APO GEYSH HTAN APAIXTH OMWS H MERENTA PHGE OLH STON PATO KAI OTAN KSEFORMARA MOY EMEINE TO PANW-PANW STH FORMA.TI 8A KANW GIA NA PHGAINEI PANTOY H MERENTA??
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 8-1-09  
    xronia polla k se sena..loipon to lathos pou kanoume oi perissoteroi einai pou viazomaste na kseformaroume k etsi menei to miso keik ston pato...oso gia th merenta prepei na to anakatepseis kala etsi wste na mhn einai toso phxth k phgainei pros ton pato logw varous...k gia na mh mas menei to miso keik sthn orofh prepei na vouturwnoume kala thn forma mas k na kseformaroume meta apo 2-3 wres....
    #
    Σχόλιο από caroline, 30-4-09  
    Αν δεν έχουμε φαρίνα, βάζοντας μπέικιν είναι το ίδιο? Και αν ναι, πόσο μπέικιν πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 30-4-09  
    geia sou caroline!!!! gia thn farina k to mpeikin dn kserw na sou pw sigoura.....iswsna mh fouskwsei oso tha fouskwne me thn farina alla an tolmhseis na to kaneis me mpeikin dokimase na valeis toulaxiston1 me 2,5 koutalaki...alla dn thelw na se parw sto laimo mou...dm eimai katholou sigourh..k ektos autou to keik pairnei akrivws ena sakoulaki farina..me to aleuri dn kserw pws tha katalaveis poso tha xreiastei....
    #
    Σχόλιο από caroline, 30-4-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!! Μάλλον δεν θα το διακινδυνέψω.. Θα περιμένω μέχρι να μπορέσω να πάω να πάρω φαρίνα.. Και κάτι άλλο... Σκέφτομαι να το βάλω σε ατομικά φορμάκια για μάφινσ. Βάζοντας τη μερέντα στο μπωλ λες να μην κατανεμηθεί ομοιόμορφα όταν θα το μοιράσω? Μήπως να βάλω το μείγμα στις θηκούλες και μετά σε κάθε ένα να βάλω λίγη μερέντα? Ή μήπως είναι πολύ άκυρο και να μην το τολμήσω καν με τα φορμάκια και να το βάλω σε μία μόνο να ξεμπερδεύουμε...? Σε έπρηξα,ε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-09  
    Όσον αφορά τη φαρίνα και το απλό αλεύρι, ένα φλυτζάνι φαρίνα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλυτζάνι κανονικό αλεύρι συν 1 - 1 1/2 κ.γ. μπέικιν και λίγο αλατάκι. Το μισο κιλό είναι περίπου 4 1/2 φλ., οπότε τα υπολογίζεις.
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 30-4-09  
    euxaristoume sitronella gia thn epishmansh!!!! :o) omologw pws dn exw idea pws mporei na vgei an to valeis se atomika formakia...sto site uparxoun eidikes suntages gia muffins mporeis na psakseis na vreis k fusika an theleis na kaneis thn parallagh me thn merenta alla se kathe ena ksexwrista...kalutera auto epeidh einai keik na to kaneis se forma oloklhro... :)
    #
    Σχόλιο από ΛΙΤΣΑ901, 9-5-09  
    τελεια η συνταγη σου!γενικως τρελενομαι για μερεντα και αυτη ειναι μια πραγματικα εξυπνη και φανταστικη ιδεα!!
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 18-5-09  
    Σε γευση μου βγηκε πολύ καλό αλλά όλη η μερέντα έμεινε στο πάνω μέρος της φόρμας κολλημένη κ όχι στο κεικ κ επίσης μάλλον η φόρμα μου ήταν μικρή με αποτέλεσμα να χυθεί λίγο απο έξω, να ξεφουσκώσει, να σπάσει κλπ, κ ξεφόρμαρα μετά απο 2 ώρες. Γενικά μάπα σε εμφάνιση αλλά σε γευση άπαιχτο....αλλά για να το φάμε εμείς, δεν είναι να το δει κόσμος...
    #
    Σχόλιο από magnolia, 20-6-09  
    μου άρεσε πού η ιδέα με την μερέντα. σίγουρη επιτυχία. ευχαριστώ για την συνταγή
    #
    Σχόλιο από Chris_Daydreamer, 12-9-09  
    Οκ η συνταγη ειναι απλα καταπληκτικη.Σαν Λατρης της Merenda εκανα την εξης παραποντια...Εριξα το μισο υλικο στην φορμα,μετα εριξα ενα μεσαιο βαζακι Merenda (ειμαι υπερβολικος το ξερω)κι'απο πανω το υπολοιπο υλικο για το κεϊκ...Οταν το κοβεις η εικονα ειναι απλα επικη...!!!For Choco-lovers............
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 12-9-09  
    Συγνωμη παιδια που αργησα να απαντησω!!!! Αρχικα σας ευχαριστω παρα πολυ κ χαιρομαι απιστευτα που σας αρεσε!!!!!! Οσο για το οτι μενει στο κατω μερος της φορμας εχω δωσει συμβουλες παραπανω :)!!!!! Chris_daydreamer θα δοκιμασω κ την δικια σου πατεντα μου φαινεται extra σοκολατενια!!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 13-9-09  
    το έχω βάλει στο φούρνο και ψήνεται! Δεν είχα βιτάμ σοφτ και έβαλα το κανονικό περίπου 200 γρ και 50 γρ βούτυρο. Και για να αποφύγω να πάει η μερέντα στον πάτο, έβαλα 5-6 κ.σ. σε ένα πιάτο και για λίγο στο φούρνο μικροκυμμάτων για να λιώσει ελαφρά. Μοιάζει να γίνεται πολύ καλό. Θα επανέλθω με βαθμολογία!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    71 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 24-11-08  
    το εφτιαξα εχτεσ μοσχομυρισε το σπιτι τ ο μονο που δεν περιμενα να το ξεφορμαρω κ το απο πανω μου εμεινε στην φορμα γιατι βιαστηκα απο γευση δεν παιζετε εγω εβαλα κ χυμο ποτοκαλιου μεσα(1)και τριμενο αμυγδαλο με φουντουκι
    μπραβο για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 24-11-08  
    euxaristw polu!!!! kalh idea to ksisma portokaliou dinei wraia geush! mpravo pou ekanes tetoies paralages me amugdalo k fountouki, fantazomai tha vghke polu kalh!! egw to kseformarw meta apo kanena 10lepto afou to xw vgalei apo to fourno apla prepei na to ksekollhseis panw panw me ena maxairi k na prosekseis me thn merenta mhn paei ston pato giati ton kovei to keik!!!
    #
    Σχόλιο από pavivi, 6-12-08  
    ειναι τελειο!δεν το ανακατεψα πολυ και εχει μεσα την λιωμενη μερεντα.τρελαθηκαν ολοι.μπραβο σου!
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 7-12-08  
    se euxaristw polu pavini!!!!!
    #
    Σχόλιο από yummy, 10-12-08  
    ειναι απλα θεικο κεικ!μεσα σε τρεις μερες το εφτιαξα δυο φορες!εγινε αφαντο!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΛΙΤΣΑ901, 9-5-09  
    τελεια η συνταγη σου!γενικως τρελενομαι για μερεντα και αυτη ειναι μια πραγματικα εξυπνη και φανταστικη ιδεα!!
    #
    Σχόλιο από mirtoula, 18-5-09  
    Σε γευση μου βγηκε πολύ καλό αλλά όλη η μερέντα έμεινε στο πάνω μέρος της φόρμας κολλημένη κ όχι στο κεικ κ επίσης μάλλον η φόρμα μου ήταν μικρή με αποτέλεσμα να χυθεί λίγο απο έξω, να ξεφουσκώσει, να σπάσει κλπ, κ ξεφόρμαρα μετά απο 2 ώρες. Γενικά μάπα σε εμφάνιση αλλά σε γευση άπαιχτο....αλλά για να το φάμε εμείς, δεν είναι να το δει κόσμος...
    #
    Σχόλιο από magnolia, 20-6-09  
    μου άρεσε πού η ιδέα με την μερέντα. σίγουρη επιτυχία. ευχαριστώ για την συνταγή
    #
    Σχόλιο από Chris_Daydreamer, 12-9-09  
    Οκ η συνταγη ειναι απλα καταπληκτικη.Σαν Λατρης της Merenda εκανα την εξης παραποντια...Εριξα το μισο υλικο στην φορμα,μετα εριξα ενα μεσαιο βαζακι Merenda (ειμαι υπερβολικος το ξερω)κι'απο πανω το υπολοιπο υλικο για το κεϊκ...Οταν το κοβεις η εικονα ειναι απλα επικη...!!!For Choco-lovers............
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 12-9-09  
    Συγνωμη παιδια που αργησα να απαντησω!!!! Αρχικα σας ευχαριστω παρα πολυ κ χαιρομαι απιστευτα που σας αρεσε!!!!!! Οσο για το οτι μενει στο κατω μερος της φορμας εχω δωσει συμβουλες παραπανω :)!!!!! Chris_daydreamer θα δοκιμασω κ την δικια σου πατεντα μου φαινεται extra σοκολατενια!!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 13-9-09  
    το έχω βάλει στο φούρνο και ψήνεται! Δεν είχα βιτάμ σοφτ και έβαλα το κανονικό περίπου 200 γρ και 50 γρ βούτυρο. Και για να αποφύγω να πάει η μερέντα στον πάτο, έβαλα 5-6 κ.σ. σε ένα πιάτο και για λίγο στο φούρνο μικροκυμμάτων για να λιώσει ελαφρά. Μοιάζει να γίνεται πολύ καλό. Θα επανέλθω με βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από mairoula_32, 13-9-09  
    teleio to keik!!!!!!!!!!!!Sugxarhthria gia th suntagh!!!!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 13-9-09  
    Τέλειο. Του αξίζουν τα 5 πηρουνάκια. Περίμενα ένα τρίωρο για να το ξεφορμάρω πάντως και μου βγήκε μιά χαρά.
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 13-9-09  
    Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!!!!!! Ελπιζω να το ευχαριστηθηκατε!!! Απλα θελει προσοχη στο ξεφορμαρισμα...:)
    #
    Σχόλιο από Tania, 24-9-09  
    η συνταγή σου μοιάζει πολύ με μια που κάνω εγώ κεικ σαν μηλόπιτα! Είναι απλά τέλεια! Μόνο που η προσθηκη της μερέντας δεν μου πέτυχε και επίσης δεν αντεξα τη υπεροχη μυρωδια και το ξεφορμαρα πριν περάσει 1 ώρα και έσπασε.. Α, βγήκε και λίγο "βρεγμένο" αλλά εμένα μου αρέσει κι έτσι.. Θα ξαναπροσπαθήσω με τη μερεντα να μην πάει στον πάτο πάλι και στεγνώσει..
    #
    Σχόλιο από totoula, 15-12-09  
    πολυ ωραια ιδεα! το εφτιαξα,μοσχομυρισε ολο το σπιτι αλλα κι εμενα εκατσε ολη η μερεντα στην φορμα και καηκε ελαφρως...θα το ξαναδοκιμασω με μικροτερες δοσεις μερεντας μηπως φταιει το βαρος οπως λες...ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 18-12-09  
    Η σοκολάτα δεν είναι πολυ ρευστή, η μερέντα ειναι σχετικά πηχτη. Σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας....προσοχή στην μερέντα, η μεγαλη δόση το βαραίνει κ το σπάει οπως το έκανε η totoula...:)
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 25-1-10  
    ekana thn parallagh tou Chris_Daydreamer pou mou fanhke poly kalh idea!!! mallon htan ligo neroulo to keik giati otan to evgala apo to fourno eida olh thn merenta kollimenh ston pato tou tapsiou....alla apo gefsh eskize!!!! thn epomenh fora tha to psisw kanonika k tha valw apo panw thn merenta :)
    #
    Σχόλιο από mariairaklio, 5-2-10  
    5nostimo k fino alla i merenda..ston pato.poli afrato omos.evge!
    #
    Σχόλιο από xristin@, 5-2-10  
    apla iperoxo t cake t eftiaksa prin apo kamia wra irthan kati files m k twra dn iparxei oute psixoulo !!!!!!!!! mpravoooooooo
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kate_ef, 7-1-09  
    Μπράβο για τη συνταγη! Σίγουρα θα γίνεται ένα καταπληκτικό κέικ αλλά όταν γράφεις '1 κ 1/4 φλ. γάλα'τι εννοείς? 1 κούπα και 1/4?????
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 7-1-09  
    sas euxaristw gia ta kala sas logia!!! kate_ef auto akrivws ennow!!!!!:) 1 flitzani oloklhro kai 1/4 tou flitzaniou!!!
    #
    Σχόλιο από Peg, 8-1-09  
    KALHMERA KAI XRONIA POLLA.MOLIS XTES EFTIAKSA TH SYNTAGH SAS.APO GEYSH HTAN APAIXTH OMWS H MERENTA PHGE OLH STON PATO KAI OTAN KSEFORMARA MOY EMEINE TO PANW-PANW STH FORMA.TI 8A KANW GIA NA PHGAINEI PANTOY H MERENTA??
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 8-1-09  
    xronia polla k se sena..loipon to lathos pou kanoume oi perissoteroi einai pou viazomaste na kseformaroume k etsi menei to miso keik ston pato...oso gia th merenta prepei na to anakatepseis kala etsi wste na mhn einai toso phxth k phgainei pros ton pato logw varous...k gia na mh mas menei to miso keik sthn orofh prepei na vouturwnoume kala thn forma mas k na kseformaroume meta apo 2-3 wres....
    #
    Σχόλιο από caroline, 30-4-09  
    Αν δεν έχουμε φαρίνα, βάζοντας μπέικιν είναι το ίδιο? Και αν ναι, πόσο μπέικιν πρέπει να βάλουμε?
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 30-4-09  
    geia sou caroline!!!! gia thn farina k to mpeikin dn kserw na sou pw sigoura.....iswsna mh fouskwsei oso tha fouskwne me thn farina alla an tolmhseis na to kaneis me mpeikin dokimase na valeis toulaxiston1 me 2,5 koutalaki...alla dn thelw na se parw sto laimo mou...dm eimai katholou sigourh..k ektos autou to keik pairnei akrivws ena sakoulaki farina..me to aleuri dn kserw pws tha katalaveis poso tha xreiastei....
    #
    Σχόλιο από caroline, 30-4-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!! Μάλλον δεν θα το διακινδυνέψω.. Θα περιμένω μέχρι να μπορέσω να πάω να πάρω φαρίνα.. Και κάτι άλλο... Σκέφτομαι να το βάλω σε ατομικά φορμάκια για μάφινσ. Βάζοντας τη μερέντα στο μπωλ λες να μην κατανεμηθεί ομοιόμορφα όταν θα το μοιράσω? Μήπως να βάλω το μείγμα στις θηκούλες και μετά σε κάθε ένα να βάλω λίγη μερέντα? Ή μήπως είναι πολύ άκυρο και να μην το τολμήσω καν με τα φορμάκια και να το βάλω σε μία μόνο να ξεμπερδεύουμε...? Σε έπρηξα,ε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-4-09  
    Όσον αφορά τη φαρίνα και το απλό αλεύρι, ένα φλυτζάνι φαρίνα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλυτζάνι κανονικό αλεύρι συν 1 - 1 1/2 κ.γ. μπέικιν και λίγο αλατάκι. Το μισο κιλό είναι περίπου 4 1/2 φλ., οπότε τα υπολογίζεις.
    #
    Σχόλιο από maraki1989, 30-4-09  
    euxaristoume sitronella gia thn epishmansh!!!! :o) omologw pws dn exw idea pws mporei na vgei an to valeis se atomika formakia...sto site uparxoun eidikes suntages gia muffins mporeis na psakseis na vreis k fusika an theleis na kaneis thn parallagh me thn merenta alla se kathe ena ksexwrista...kalutera auto epeidh einai keik na to kaneis se forma oloklhro... :)
    #
    Σχόλιο από dimikl, 14-9-09  
    Μια ερώτηση: η σοκολάτα είναι ρευστή μέσα ή ψήνεται;
    #
    Σχόλιο από zouan, 18-12-10  
    Πόσα γραμμάρια είναι η φαρίνα?
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 14-6-13  
    Μήπως αν ζεστάνουμε λίγο τη μερέντα για να είναι πιο ρευστή και άρα πιο ελαφριά, θα είναι καλύτερα? Και να τη ρίξουμε στη φόρμα στο τέλος, έτσι ώστε με το ψήσιμο να μην προλάβει να πάει στον πάτο??
    #
    Σχόλιο από taso, 9-5-14  
    Xristos Anesth !! na rwthsw ,den mporw na to valw se forma stroggulh me trupa ?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ekek, 11-11-10  
    Τέλεια η ιδέα της μερέντας, η συνταγή εύκολη για όσες δεν έχουν πολύ χρόνο. Το φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα και εξαφανίζεται!!!
    Έβαλα και πορτοκάλι, χυμό απο ένα μικρό πορτοκάλι που διάβασα σε ένα σχόλιο. Επίσης μια φορά που δεν είχα 3 αυγά έβαλα 2 και πάλι μια χαρά έγινε.
    #
    Σχόλιο από Zaroukos, 24-11-10  
    παιδιά είμαι φοιτητής και εκανα το κεικ απλά έβαλα μια μπανανα στο multi μαζι με το γάλα! ο συνδιασμός μερέντα-μπανάνα είναι απίστευτος! η μπανάνα ισοσταθμίζει την γλυκίτητα του κεικ με μερέντα και δε σε λιγώνει!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 24-11-13  
    Πολύ καλό το κέικ,η μερέντα όπως κι αν μπει καταλήγει στον πάτο από το βάρος,η γεύση όμως μετράει!!
    Mια σκέψη που έκανα ,αφού είδα πως πατώνει η μερέντα,είναι να μοιράσουμε το μείγμα του κέικ σε δύο ίσα μέρη,να βάλουμε στο ένα την μερέντα και να την ανακατέψουμε καλά και το άλλο να το αφήσουμε σκέτο,θα τα ρίξουμε στη φόρμα μας εναλλάξ τα μείγματα,λευκό-μερέντα ,τέλος με ένα μαχαιράκι να ανακατέψουμε όλο το μείγμα να κάνουμε "νερά".
    Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από karamelaki, 31-1-14  
    Με την εξης παραλλαγη ηταν το καλυτερο κεικ πορτοκαλι που εχω φαει:
    αντι για 1 και 1/4 γαλα εβαλα 1/2 κουπα φρεσκοστυμμενο χυμο πορτοκαλιου,
    και 3/4 γαλα.
    Επισης προσθεσα καιξυσμα απο 2 πορτοκαλακια.

    Να σημειωσω πως δοκιμασα να βαλω και τη μερεντα αλλα δεν εκατσε.Ακολουθησα τη συμβουλη μιας φιλης που σχολιασε παραπανω πως την εβαλε πανω πανω.
    Και παλι ηρθε κατω κατω και κολλησε στο φορμακι.

    Την επομενη φορα χωρις μερεντα. :-)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 192 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της yiafo
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Τα βασικά της ζαχαροπλαστικής
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli