Κέικ με μήλα και χουρμάδες

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
Phoebe, 23.03.11

Περιγραφή

Οι χουρμάδες όχι μόνο προσθέτουν νοστιμιά αλλά έχουν και αντιοξειδωτική δράση!
Κέικ με μήλα και χουρμάδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 160 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 180 γρ. λάδι
  • 315 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 3 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια)
  • 10 χουρμάδες (σε κομματάκια)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο.
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ.
  3. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι (θα γίνει μια σφιχτή ζύμη).
  4. Ρίχνουμε τα μήλα μαζί με τους χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  5. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50-60 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από m54, 12-11-11  
    Καταπληκτική συνταγή!
    Δεν εκανα ενα κεικ σε μεγαλη φορμα αλλά εφτιαξα μαφινς και μια μικρη φορμα σαβαρεν, την οποια και πηγα σε μια φιλη μου. Ενθουσιαστηκαν .
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-11-11  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια ♥
    #
    Σχόλιο από Tess, 20-1-12  
    Πολύ ωραίο κέηκ και μοσχοβολάει το σπίτι! Μόνο μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο (όπως εγώ), γιατί το βαραίνει αρκετά.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-1-12  
    Σε ευχαριστώ Tess για τα πιρουνάκια :)

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από m54, 12-11-11  
    Καταπληκτική συνταγή!
    Δεν εκανα ενα κεικ σε μεγαλη φορμα αλλά εφτιαξα μαφινς και μια μικρη φορμα σαβαρεν, την οποια και πηγα σε μια φιλη μου. Ενθουσιαστηκαν .
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-11-11  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια ♥
    #
    Σχόλιο από Tess, 20-1-12  
    Πολύ ωραίο κέηκ και μοσχοβολάει το σπίτι! Μόνο μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο (όπως εγώ), γιατί το βαραίνει αρκετά.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-1-12  
    Σε ευχαριστώ Tess για τα πιρουνάκια :)

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΡΓΥΡΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της m54