Κέικ με μήλο και πραλίνα φουντουκιού
Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό γλυκό.
Υλικά
-
Για την πραλίνα
-
200 γραμμάρια φουντούκια αποφλοιωμένα
-
100 γραμμάρια ζάχαρη
-
Για το κέικ
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 1/4 φλ.τσαγιού γάλα
-
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
4 αυγά
-
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
-
1 βανίλια
-
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
-
λίγη μαρμελάδα κατα προτίμηση μήλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.
-
2
Όταν κάψει, ρίχνω τη ζάχαρη σιγά-σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσει.
-
3
Όταν πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνω τα φουντούκια. Ανακατεύω μέχρι να πάει παντού η καραμέλα.
-
4
Το μείγμα δεν πρέπει να μείνει πολύ στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει.
-
5
Τα απλώνω σε μία λαδόκολλα και τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
-
6
Όταν κρυώσουν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με ένα πολτοποιητή έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα.
-
7
Χτυπάω τη μαργαρίνη ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, ένα - ένα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι.
-
8
Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίχνω μέσα την πραλίνα και ανακατεύω απαλά με μία κουτάλα.
-
9
Κρατάω μισό μήλο κομμένο σε φέτες και βάζω τις υπόλοιπες μέσα στο μείγμα του κέικ.
-
10
Ανακατεύω απαλά να πάει παντού τα μήλα.
-
11
Βουτυρώνω τη φόρμα του κέικ και βάζω και λίγο αλεύρι αν θέλω.
-
12
Απλώνω μικρή ποσότητα μαρμελάδας στη βάση της φόρμας και απο πάνω στρώνω ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχω κρατήσει και έπειτα το μείγμα του κέικ.
-
13
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια