Κέικ με μήλο και πραλίνα φουντουκιού

26 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
alexandra z
alexandra z @cook_8468605

Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό γλυκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 μεγάλα κομμάτια
  1. Για την πραλίνα
  2. 200 γραμμάρια φουντούκια αποφλοιωμένα
  3. 100 γραμμάρια ζάχαρη
  4. Για το κέικ
  5. 1 1/4 φλ.τσαγιού γάλα
  6. 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  7. 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  8. 1 βανίλια
  9. 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  10. λίγη μαρμελάδα κατα προτίμηση μήλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.

  2. 2

    Όταν κάψει, ρίχνω τη ζάχαρη σιγά-σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσει.

  3. 3

    Όταν πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνω τα φουντούκια. Ανακατεύω μέχρι να πάει παντού η καραμέλα.

  4. 4

    Το μείγμα δεν πρέπει να μείνει πολύ στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει.

  5. 5

    Τα απλώνω σε μία λαδόκολλα και τα αφήνω να κρυώσουν καλά.

  6. 6

    Όταν κρυώσουν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με ένα πολτοποιητή έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα.

  7. 7

    Χτυπάω τη μαργαρίνη ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη, ένα - ένα τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι.

  8. 8

    Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίχνω μέσα την πραλίνα και ανακατεύω απαλά με μία κουτάλα.

  9. 9

    Κρατάω μισό μήλο κομμένο σε φέτες και βάζω τις υπόλοιπες μέσα στο μείγμα του κέικ.

  10. 10

    Ανακατεύω απαλά να πάει παντού τα μήλα.

  11. 11

    Βουτυρώνω τη φόρμα του κέικ και βάζω και λίγο αλεύρι αν θέλω.

  12. 12

    Απλώνω μικρή ποσότητα μαρμελάδας στη βάση της φόρμας και απο πάνω στρώνω ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχω κρατήσει και έπειτα το μείγμα του κέικ.

  13. 13

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα περίπου

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

alexandra z
alexandra z @cook_8468605
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα