Κέικ με ολόκληρα λεμόνια
Το πιο... λεμονάτο κέικ που έχετε δοκιμάσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε άχνη, μην αγχώνεστε. Βάλτε 300 γραμ. απλή ζάχαρη. Πιστέψτε με έχω γίνει διάσημη με αυτό όπου και αν το έχω πάει!
Υλικά
-
2 λεμόνια ολόκληρα
-
175 γραμ. μαργαρίνη μαλακή
-
350 γραμ. ζάχαρη άχνη
-
3 αυγά
-
200 γραμ. αλεύρι απλό
-
2,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα λεμόνια (μέτρια σε μέγεθος). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με νερό, σχεδόν να τα σκεπάζει, να βράσουν για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο τα κάνουμε πολτό στο μπλέντερ., βγάζοντας τα κουκούτσια και τις κορυφές.
-
2
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στη λεκάνη του μίξερ βάζω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη να χτυπηθούν 2 λεπτά. Μετά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα. Στο τέλος ρίχνω τον πολτό λεμονιών.
-
3
Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 24 εκατ. περίπου και ψήνω για 50-60 λεπτά. Ή ψήστε μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει η λάμα ενός μαχαιριού καθαρή.
-
4
Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρετε.
Σχόλια (83)