Κέικ με πράσινα μήλα
Κλασσικό κέικ με πράσινα μήλα και μπαχαρικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι δικής μου εμπνεύσεως, υπό την έννοια ότι χρησιμοποίησα την κλασσική συνταγή του κέικ με παραλλαγή, για να αξιοποιήσω τα μήλα στο ψυγείο μου που πολυκαίριζαν.Δεν προσθέτω γάλα ή γιαούρτι, διότι τα μήλα θα βγάλουν τα υγρά τους στο ψήσιμο και διαφορετικά θα έχουμε ένα λασπωμένο κέικ. Για τον ίδιο λόγο δεν τρίβω τα μήλα και τα κόβω σε φετάκια.Η ζύμη είναι πιο σφιχτή από την κλασσική του κέικ, λόγω της έλλειψης υγρού, μη σας τρομάξει.Τα μήλα τα κόβω στον ηλεκτρικό πολυκόφτη, εάν τα κόψετε στο χέρι, θυμηθείτε ότι πρέπει να έχουν το πάχος περίπου των τσιπς πατάτας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά (ένα - ένα) και χτυπάμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αμέσως προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα και μετά σε πολύ λεπτά φετάκια.
-
4
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
-
5
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μέτριο ταψί ή σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170 - 180 βαθμούς) για 50 λεπτά με 1 ώρα. Μετά τα 45 πρώτα λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαίρι (εάν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο).
Σχόλια (2)