vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Εύκολο, απλό, ελαφρύ και νόστιμο κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται πολύ νόστιμο και θα είναι πολύ εμφανίσιμο αν το φτιάξετε σε φόρμα σε σχήμα αστέρι ή δένδρο για τις γιορτές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 2 φλ. αλεύρι ή φαρινάπ
  2. 1 μπέικιν πάουντερ
  3. 1 βανίλια
  4. 1/2 κ.γλ. αλάτι
  5. 1/4 φλ. μαργαρίνη ή λάδι
  6. 200 γρ. γιαούρτι
  7. 3/4 φλ. ζάχαρη
  8. 1/2 φλ. χυμό ροδιού φρέσκο ή έτοιμο ή χυμό πορτοκάλι
  9. 1 φλ. σπόρους ροδιού
  10. 1/2 φλ. άχνη
  11. 1-2 κ.σ. χυμό ρόδι
  12. σπόρους ροδιού για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού, τη μαργαρίνη και τα αυγά με σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. 2

    Αλευρώνουμε τους σπόρους

  3. 3

    Και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα αυτή τη φορά.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, 

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά δοκιμάζοντας με μαχαιράκι, αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ μας, τέλος πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα