Κέικ με ρόδια
Εύκολο, απλό, ελαφρύ και νόστιμο κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται πολύ νόστιμο και θα είναι πολύ εμφανίσιμο αν το φτιάξετε σε φόρμα σε σχήμα αστέρι ή δένδρο για τις γιορτές!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού, τη μαργαρίνη και τα αυγά με σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
2
Αλευρώνουμε τους σπόρους
-
3
Και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα αυτή τη φορά.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα,
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά δοκιμάζοντας με μαχαιράκι, αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ μας, τέλος πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού.
Σχόλια