Κέικ με ρούμι και σιρόπι σοκολάτας
Απίστευτο κέικ με bacardi και σιρόπι σοκολάτας!!!
Υλικά
-
160 γρ. βούτυρο
-
160 γρ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
20 γρ. κακάο
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
50 γρ. bacardi
-
1,5 πορτοκάλι (ξύσμα)
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε με το χέρι μας το βούτυρο και την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το bacardi και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
-
3
Κοβουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε και πάλι.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα.
-
5
Προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
-
6
Τώρα για το σιρόπι μας, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα.
-
7
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
-
8
Μόλις το κέϊκ μας ψηθεί το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα και έπειτα περιχύνουμε το σιρόπι μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)