Κέικ με σταφίδες και αλεσμένα καρύδια
Αφράτο κέικ με σταφίδες και άρωμα καρυδιού. Πανεύκολο και πεντανόστιμο!
Υλικά
-
360 γρ. αλεύρι
-
225 γρ. μαργαρίνη
-
280 γρ. ζάχαρη
-
5 αυγά
-
300 γρ. ξανθή σταφίδα
-
0.5 φλιτζάνι καρύδια (αλεσμένα στο μπλέντερ)
-
0.5 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
-
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
1 γεμάτο κ.γ. μπέκιν πάουντερ
-
2 φιαλίδια βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
λίγο αλεύρι για το κοσκίνισμα της σταφίδας
-
λίγη μαργαρίνη για το βουτύρωμα της φόρμας
-
λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
-
2
Εξακολουθώντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το χλιαρό γάλα (στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα), και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι (στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέκιν πάουντερ, τα αλεσμένα καρύδια, τις βανίλιες και την πρέζα του αλατιού).
-
3
Κοσκινίζουμε με λίγο αλεύρι τις σταφίδες (για να μην πάνε στον πάτο του κέηκ), τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
4
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέηκ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε μέσα το μίγμα μας.
-
5
Ψήνουμε για μία ώρα, στους 150 βαθμούς με αέρα, σε μεσαίο ύψος.
-
6
Αφού βγάλουμε το κέηκ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για δέκα τουλάχιστον λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (4)