grinitsa
grinitsa @cook_8457213

Αφράτο κέικ με σταφίδες και άρωμα καρυδιού. Πανεύκολο και πεντανόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 360 γρ. αλεύρι
  2. 225 γρ. μαργαρίνη
  3. 280 γρ. ζάχαρη
  4. 300 γρ. ξανθή σταφίδα
  5. 0.5 φλιτζάνι καρύδια (αλεσμένα στο μπλέντερ)
  6. 0.5 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  7. 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  8. 1 γεμάτο κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  9. 2 φιαλίδια βανίλια
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. λίγο αλεύρι για το κοσκίνισμα της σταφίδας
  12. λίγη μαργαρίνη για το βουτύρωμα της φόρμας
  13. λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Εξακολουθώντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το χλιαρό γάλα (στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα), και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι (στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέκιν πάουντερ, τα αλεσμένα καρύδια, τις βανίλιες και την πρέζα του αλατιού).

  3. 3

    Κοσκινίζουμε με λίγο αλεύρι τις σταφίδες (για να μην πάνε στον πάτο του κέηκ), τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέηκ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε μέσα το μίγμα μας.

  5. 5

    Ψήνουμε για μία ώρα, στους 150 βαθμούς με αέρα, σε μεσαίο ύψος.

  6. 6

    Αφού βγάλουμε το κέηκ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για δέκα τουλάχιστον λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

july88
july88 @cook_8468542
Νόστιμο και αφράτο κέικ. Σταφίδες δεν έβαλα πολλές αλλά έβαλα ψηφίδες σοκολάτας.

Από

grinitsa
grinitsa @cook_8457213
στις