foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αυτό το κέικ με το έντονο άρωμα πορτοκαλιού και την μαστιχωτή υφή του ταχινιού ετοιμάζεται αποκλειστικά με νηστίσιμα και υγιεινά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο τέλος το κέικ χάρη στο ταχίνι θα είναι τραγανό εξωτερικά (με το πασπαλισμένο σουσάμι να ενισχύει την τραγανή αίσθηση) ενώ εσωτερικά θα είναι νοτισμένο και θα έχει αυτήν την ελαφρώς μαστιχωτή υφή. Πιο καλά δεν γίνεται...Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου Dailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 κομμάτια
  1. 300 γρ. ταχίνι
  2. 400 γρ. ακατέργαστη ή μαύρη ζάχαρη (για πιο υγιεινό αποτέλεσμα)
  3. 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  4. ξύσμα από 1 πορτοκάλι (συνήθως προσθέτω κι από 1-2 μανταρίνια)
  5. 400 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής)
  6. 30 γρ. baking powder
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. ελάχιστο ελαιόλαδο (για το άλειμμα της φόρμας)
  9. 2 κ.σ. σουσάμι (για την φόρμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνω ελαφρά την φόρμα (διαμέτρου 22-23 εκ.) με ένα πινέλο και πασπαλίζω το σουσάμι να καλύψει την επιφάνεια. Αφήνω την φόρμα στην άκρη.

  2. 2

    Χτυπάω το ταχίνι με την ζάχαρη στο blender μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτήν την φορά έβαλα καστανή και μαύρη ζάχαρη.

  3. 3

    Προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  4. 4

    Λίγο αργότερα ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Το κέικ είναι έτοιμο για φούρνισμα.

  5. 5

    Αδειάζω το μείγμα του κέικ στην λαδωμένη φόρμα, τοποθετώ στον φούρνο και ψήνω για 60’ στους 180C°.

  6. 6

    Στο τέλος ελέγχω αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα δεν βγει στεγνή ξαναφουρνίζω για λίγα λεπτά ακόμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

kimwlos
kimwlos @kimwlos
φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου, μια ερώτηση όμως να κάνω εγώ...? όταν λες ταχίνι εννοείς το σκέτο να υποθέσω και όχι αυτό με το μέλι.... ε?

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις