κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με ταχίνι, μέλι και νιφάδες βρώμης

Κέικ με ταχίνι, μέλι και νιφάδες βρώμης

Despoinaki B.Z.
Despoinaki B.Z. @cook_8482627

Υγιεινό νηστίσιμο κέικ χωρίς βούτυρο ή ζάχαρη

Λίγα μυστικά ακόμα

Η βάση αυτής της συνταγής είναι το κουάκερ, το μέλι και το ταχίνι. Από 'κει και πέρα μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγέςπ.χ. μπορεί κάποιος να βάλει μόνο κουάκερ και να παραλείψει το αλευρι.Εκτός αυτού, τα φρέσκα φρούτα μπορεί να ποικίλλουν π.χ. το κείκ μπορεί να γίνει μόνο με μπανάνες ή μόνο με μήλο (αν και η μπανάνα προσδίδει περισσότερη γλύκα και υποκαθιστά καλύτερα τη ζάχαρη).Επίσης, είναι δυνατό κάποιος, αν θέλει, να προσθέσει στο μείγμα και λίγο κακάο ή κομματάκια κουβερτούρας, ώστε να δώσει μια πιο σοκολατένια νότα στο κέικ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5 μπανάνες
  2. 1 μήλο τριμμένο (ή κομμένο σε κυβάκια)
  3. 1 αχλάδι τριμμένο (ή κομμένο σε κυβάκια)
  4. 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  5. 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
  6. 2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
  7. 2 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  8. 1 φλυτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
  9. 2 φλυτζάνια αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, βερύκοκα ή παπάγια)
  10. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  11. 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
  12. 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  13. 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  14. 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπωλ (ή μία λεκάνη) λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι και αμέσως μετά προσθέτουμε το αχλάδι και το μήλο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε στο μπωλ με τα φρούτα το ταχίνι, το μέλι τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα φρούτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  3. 3

    Αμέσως μετά ρίχνουμε τη βρώμη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα παχύρευστο μείγμα, το οποίο δε θα πρέπει να είναι ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ στερεό (αρκεί να στέκεται στο κουτάλι). Αν τα φρούτα έχουν κατεβάσει πολλά υγρά, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα άμυλο (είτε βρώμη είτε αλεύρι).

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

  5. 5

    Με μία κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο λαδώνουμε μία αντικολλητική φόρμα ψησίματος (ή μια στρόγγυλη φόρμα του κέικ) και την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Αυτό θα δημιουργήσει μία ελαφριά κρούστα, ενώ θα δώσει και στο κέικ ένα πιο σταθερό σχήμα

  6. 6

    Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα με ομοιόμορφο τρόπο και στο τέλος λαδώνουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσαμέλαιο και με λίγο σιμιγδάλι (μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγες νιφάδες βρώμης ή λίγο τριμμένο αμύγδαλο).

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Ηταν αρκετά νόστιμο αλλά δεν έβαλα αλεύρι και σιμιγδάλι μόνο βρώμη. Οπότε θα βαθμολογήσω την επόμενη φορά για να μην το αδικήσω.

Από

Despoinaki B.Z.
Despoinaki B.Z. @cook_8482627
στις