Κέικ με ταχίνι

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
mina_mag, 15.01.09

Περιγραφή

Ενα εύκολο και απλό γλυκό για τις μέρες νηστείας αλλά και για όσους δεν τρώνε αυγά και βούτυρο

 

Κέικ με ταχίνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 φλιτζ τσαγιού φαρίνα
  • 2,5 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1,5 φλιτζ. τσαγού τριμ. καρύδι
  • 0,5φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζ. ταχίνι
  • 1 φλιτζ. σταφίδα [προαιρετικά]
  • 1 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλλα
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονι-πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκανίτσα ζυμώνετε ολα τα υλικά μαζί εκτός τις σταφίδες και την άχνη.
  2. Στο τέλος ρίχνετε τις σταφίδες.
  3. Αφού ανακατέψετε όλα τα υλικα καλά ώστε να εχετε μια ζύμη λεία, απλώνετε σε ταψάκι ή πυρέξ έτσι που η ζύμη να έχει 3 πόντους ύψος.
  4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.. βγαζετε από τον φούρνο και σκεπάζετε με την άχνη.
Καλή επιτυχία

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απο μοναστήρι. Την συνταγή μου την έδωσε μια θεία μου καλόγρια.

 Αντι για το καθιερωμένο λουκουμάκι σερβίρουν αυτό

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-1-09  
    Α πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή! Θα τη δοκιμάσω το Σ/Κ να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ!!! Τότε θα βαθμολογήσω κιόλας!
    Μια ερώτηση: όταν λες "τα ζυμώνουμε" μπορώ να το κάνω όπως τα άλλα κέικ(με το μίξερ χειρός) ή θέλει...χέρι;
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    ρηνιω μου περισσοτερο χρονο θα σου παρει το μιξερ.ειναι πολύ γρηγορο γλυκο.έχω την εντυπωση πωσ θα ταλαιπωρηθεί στο μιξερ.αν θελεις κατι αλλο εδω ειμαι .σ ευχαριστω για την προτιμηση.καλη επιτυχία!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-1-09  
    Λοιπόν έφτιαξα το κέικ πριν λίγο και φούσκωσε καταπληκτικά! Ενώ είχα κάποια αμφιβολία επειδή δεν είχε αυγά και τα συνηθισμένα, τελικά διαψεύσθηκα και από εμφάνιση έγινε άψογο. Το ξεφορμάρισμα πέτυχε τέλεια και με την άχνη από πάνω είναι "κουκλί"! Σημειώνω όμως ότι έβαλα 4 αντί για 5 φλυτζάνια αλεύρι γιατί είχε γίνει αρκετά πηχτό!
    Το θέμα είναι ότι μόλις το έβγαλα δοκίμασα από αυτή την υπέροχη κρούστα που κάνουν τα κέικ από πάνω (που μετά το αναποδογύρισμα χαραμίζεται γιατί γίνεται πάτος!χιχιχι) όπως το συνηθίζω, και παρατήρησα ότι δεν ήταν καθόλου γλυκό... Εμένα δε με χαλάει καθόλου βέβαια, αλλά επειδή θα το φάνε κι άλλοι που...το έχουν το θεματάκι τους με τη ζάχαρη, αναρωτιέμαι αν θα αλλάξει η γεύση με την άχνη. Δεν το έχουμε κόψει ακόμα απλά είμαι ανυπόμονη... Γλυκαίνει όσο χρειάζεται με την άχνη ή παραμένει έτσι; Κι ακόμα, μήπως έπρεπε να πάρω ταχίνι με μέλι; Γιατί πήρα σκέτο και τώρα σκέφτομαι μήπως με το άλλο παίρνει τη γλυκύτητα που έχουμε συνηθίσει στα κέικ...
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 26-1-09  
    ρηνιω μου σορυ για την καθυστέρηση η ζαχαρη ειναι προσωπικο γουστο,το αλευρακι του το θελει επειδη το ταχινι "αμολαει"μετα.εσυ δοκιμασε το με το ταχινομελο,ωραιο θα γινει.εμεις για συγκεκριμενο λογο αποφευγουμε τα γλυκα.
    #
    Σχόλιο από soula, 12-3-09  
    Θα ήθελα να είναι περισσότερο γλυκό γιατι είναι μυρωδάτο αλλα η άχνη δεν αρκει για μένα τουλαχιστο.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 15-4-09  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Σ ευχαριστούμε.Χρησιμοποίησα το βαζάκι του ταχίνι για μετρίδι( σαν φλιτζάνι ), έβαλα και λίγη πιπερόζα και ανακάτεψα με το σύρμα ( όχι στο μίξερ ).Το έβαλα σε φόρμα του κέϊκ και φούσκωσε πάρα πολύ ενώ συχρόνως ήταν και πολύ αφράτο.Ως προς τη ζάχαρη για μένα ήταν καλό. Συγχαρητήρια και καλή ανάσταση
    #
    Σχόλιο από carmelia, 12-3-10  
    Ειμαι λατρης ταχινι-μελι και θα το δοκιμασω αυτο το κεικ.Βεβαια μου αρεσουν οι γλυκες γευσεις και ετσι θα προσπαθησω να το παραλλαξω λιγακι.Θα ερθω με νεοτερα!
    #
    Σχόλιο από Darrie Lin kin, 12-12-10  
    Πολυ ωραια συνταγη! εγω την εκανα χωρις να βαλω αμυγδαλοψιχα (δεν ειχα) και επειδη δεν μου εφτασαν τα πορτοκαλια για το χυμο συμπληρωσα με εναν του εμποριου..επισης εβαλα και μιση περιπου κουπα ζαχαρη γιατι διαβασα πως σε καποιους φανηκε λιγο αγλυκο...για να μην πολυλογω μου αρεσε πολυ!!οι σταφιδες ταιριαξαν αψογα!
    #
    Σχόλιο από little_shef, 11-11-12  
    φοβαμαι πως εμενα δυστυχως δεν μου εγινε αφρατο! το αντιθετο μαλιστα παρολο που εβαλα λιγοτερο αλευρι απο οσο εγραφε η συνταγη! βεβαια προσθεσα και 2 κουταλιες τς σουπας μελι αλλα παλι ηταν εντελως αγλυκο! ισως την επομενη φορα να βαλω λιγο μαυρη ζαχαρη μιας και για τα γουστα μου το ηθελα λιγο γλυκο!
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 26-12-12  
    Είναι παρα πολυ νοστιο και ευκολο. το εχω κανει πολλες φορες και παντα με επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 17-1-13  
    Να προσθεσω οτι και εγω βαζω ζαχαρη στο μειγμα και δε βαζω αμυγδαλο και σταφιδες και βαζω λιγη μαστιχα αμα εχω. φουσκωνει παντα τελεια και εινια μυρωδατο. και δεν χρειαζεται καν μιξερ. εχω σκοπο αυτες τις μερες να το κανω και να γυρισω με φωτογραφια.
    #
    Σχόλιο από joannako, 7-4-13  
    θελω να ρωτησω αν βαλω ταχινι με κακαο το οποιο δεν εχει το λαδι που εχει το σκετο μηπως να εβαζα γαλα αμυγδαλου αντι για χυμο κι αν ναι η ποσοτητα να ειναι ιδια?εχει επιχειρησει κανεις να το κανει?

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-1-09  
    Α πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή! Θα τη δοκιμάσω το Σ/Κ να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ!!! Τότε θα βαθμολογήσω κιόλας!
    Μια ερώτηση: όταν λες "τα ζυμώνουμε" μπορώ να το κάνω όπως τα άλλα κέικ(με το μίξερ χειρός) ή θέλει...χέρι;
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 21-1-09  
    ρηνιω μου περισσοτερο χρονο θα σου παρει το μιξερ.ειναι πολύ γρηγορο γλυκο.έχω την εντυπωση πωσ θα ταλαιπωρηθεί στο μιξερ.αν θελεις κατι αλλο εδω ειμαι .σ ευχαριστω για την προτιμηση.καλη επιτυχία!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-1-09  
    Λοιπόν έφτιαξα το κέικ πριν λίγο και φούσκωσε καταπληκτικά! Ενώ είχα κάποια αμφιβολία επειδή δεν είχε αυγά και τα συνηθισμένα, τελικά διαψεύσθηκα και από εμφάνιση έγινε άψογο. Το ξεφορμάρισμα πέτυχε τέλεια και με την άχνη από πάνω είναι "κουκλί"! Σημειώνω όμως ότι έβαλα 4 αντί για 5 φλυτζάνια αλεύρι γιατί είχε γίνει αρκετά πηχτό!
    Το θέμα είναι ότι μόλις το έβγαλα δοκίμασα από αυτή την υπέροχη κρούστα που κάνουν τα κέικ από πάνω (που μετά το αναποδογύρισμα χαραμίζεται γιατί γίνεται πάτος!χιχιχι) όπως το συνηθίζω, και παρατήρησα ότι δεν ήταν καθόλου γλυκό... Εμένα δε με χαλάει καθόλου βέβαια, αλλά επειδή θα το φάνε κι άλλοι που...το έχουν το θεματάκι τους με τη ζάχαρη, αναρωτιέμαι αν θα αλλάξει η γεύση με την άχνη. Δεν το έχουμε κόψει ακόμα απλά είμαι ανυπόμονη... Γλυκαίνει όσο χρειάζεται με την άχνη ή παραμένει έτσι; Κι ακόμα, μήπως έπρεπε να πάρω ταχίνι με μέλι; Γιατί πήρα σκέτο και τώρα σκέφτομαι μήπως με το άλλο παίρνει τη γλυκύτητα που έχουμε συνηθίσει στα κέικ...
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από mina_mag, 26-1-09  
    ρηνιω μου σορυ για την καθυστέρηση η ζαχαρη ειναι προσωπικο γουστο,το αλευρακι του το θελει επειδη το ταχινι "αμολαει"μετα.εσυ δοκιμασε το με το ταχινομελο,ωραιο θα γινει.εμεις για συγκεκριμενο λογο αποφευγουμε τα γλυκα.
    #
    Σχόλιο από soula, 12-3-09  
    Θα ήθελα να είναι περισσότερο γλυκό γιατι είναι μυρωδάτο αλλα η άχνη δεν αρκει για μένα τουλαχιστο.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 15-4-09  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Σ ευχαριστούμε.Χρησιμοποίησα το βαζάκι του ταχίνι για μετρίδι( σαν φλιτζάνι ), έβαλα και λίγη πιπερόζα και ανακάτεψα με το σύρμα ( όχι στο μίξερ ).Το έβαλα σε φόρμα του κέϊκ και φούσκωσε πάρα πολύ ενώ συχρόνως ήταν και πολύ αφράτο.Ως προς τη ζάχαρη για μένα ήταν καλό. Συγχαρητήρια και καλή ανάσταση
    #
    Σχόλιο από carmelia, 12-3-10  
    Ειμαι λατρης ταχινι-μελι και θα το δοκιμασω αυτο το κεικ.Βεβαια μου αρεσουν οι γλυκες γευσεις και ετσι θα προσπαθησω να το παραλλαξω λιγακι.Θα ερθω με νεοτερα!
    #
    Σχόλιο από Darrie Lin kin, 12-12-10  
    Πολυ ωραια συνταγη! εγω την εκανα χωρις να βαλω αμυγδαλοψιχα (δεν ειχα) και επειδη δεν μου εφτασαν τα πορτοκαλια για το χυμο συμπληρωσα με εναν του εμποριου..επισης εβαλα και μιση περιπου κουπα ζαχαρη γιατι διαβασα πως σε καποιους φανηκε λιγο αγλυκο...για να μην πολυλογω μου αρεσε πολυ!!οι σταφιδες ταιριαξαν αψογα!
    #
    Σχόλιο από little_shef, 11-11-12  
    φοβαμαι πως εμενα δυστυχως δεν μου εγινε αφρατο! το αντιθετο μαλιστα παρολο που εβαλα λιγοτερο αλευρι απο οσο εγραφε η συνταγη! βεβαια προσθεσα και 2 κουταλιες τς σουπας μελι αλλα παλι ηταν εντελως αγλυκο! ισως την επομενη φορα να βαλω λιγο μαυρη ζαχαρη μιας και για τα γουστα μου το ηθελα λιγο γλυκο!
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 26-12-12  
    Είναι παρα πολυ νοστιο και ευκολο. το εχω κανει πολλες φορες και παντα με επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 17-1-13  
    Να προσθεσω οτι και εγω βαζω ζαχαρη στο μειγμα και δε βαζω αμυγδαλο και σταφιδες και βαζω λιγη μαστιχα αμα εχω. φουσκωνει παντα τελεια και εινια μυρωδατο. και δεν χρειαζεται καν μιξερ. εχω σκοπο αυτες τις μερες να το κανω και να γυρισω με φωτογραφια.
    #
    Σχόλιο από joannako, 7-4-13  
    θελω να ρωτησω αν βαλω ταχινι με κακαο το οποιο δεν εχει το λαδι που εχει το σκετο μηπως να εβαζα γαλα αμυγδαλου αντι για χυμο κι αν ναι η ποσοτητα να ειναι ιδια?εχει επιχειρησει κανεις να το κανει?

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της tavrambe
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy
    κεικ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    κέϊκ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Oscar
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 299 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr