Kέικ με ζαχαρούχο γάλα

Bαθμολογία: 3.963
       
 
27 ψήφοι
cuoco, 21.04.13

Περιγραφή

Είναι ένα πλούσιο και πιο συμπαγές κέικ.

Kέικ με ζαχαρούχο γάλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 4 αβγά
  • 50 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • μισό κ.γλυκού baking powder
  • 120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 12 φέτες
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα αβγά ένα ένα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανίλιες.
  3. Τέλος αλεύρι και baking.
  4. Ψήνουμε σε βουτυρωμενη φόρμα για 40 λεπτά στους 180 βαθμους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή υπάρχει σε πάρα πολλα sites και blogs οποτε δεν έχει νόημα να γράψω πηγή.

Σχετικές συνταγές

    73 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cuoco, 22-4-13  
    ξεχασα να γραψω στα μυστικα οτι αυτο το κεικ ειναι τελειο για να το παρουμε καπου μαζι μας η τα παιδια στο σχολειο καθως δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ ψιχουλα!!!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 23-4-13  
    Μόλις το δοκίμασα! Πραγματικά είναι συμπαγές, αλλά και αφράτο. Χωρίς ψίχουλα! Και πολύ πολύ νόστιμο. Πρόσθεσα καιξύσμα λεμονιού γιατί φοβήθηκα μήπως είχε έντονη μυρωδιά από το ζαχαρούχο γάλα (επειδή εμένα προσωπικά με ενοχλεί). Να ρωτήσω και κάτι... Κομματάκια σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ή δεν θα "σταθούν" μέσα στη ζύμη, επειδή το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    κι εγώ πρώτη φορά προχθές το έφτιαξα και μας ενθουσίασε όλους στο σπίτι!Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το ξύσμα είναι πιο καλή επιλογή λόγω της υφής του συγκεκριμένου κέικ. Ισως αν το έντυνες με κάποιο σοκολατένιο γλάσο να ήταν καλυτερα! Σε ευχαριστω πολυ για τα καλά λόγια!
    #
    Σχόλιο από bluevayera, 23-4-13  
    ζαχαρουχο το μεγαλο κουτι?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    γειά σου bluevayera!εγώ ξέρω ότι βγαίνει σε ένα μέγεθος. Δεν ξέρω αν βγαίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο πάντως για τη συνταγή είναι το κουτί που γράφει απέξω 397 γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από KIP, 23-4-13  
    Καλησπέρα, επειδή θελω να φτιάξω το κεικ σημερα, πρέπει να χτυπήσω τα αυγα με το ζαχαρουχο στο μίξερ, ή με τον αυγογδάρτη; Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    καλησπέρα ΚΙP! εγώ τα χτύπησα με το σύρμα αλλα πιστέυω ότι και με το μίξερ θα είναι μια χαρά. Να ενημερώσω ότι η δόση αυτή είναι για στρογγυλό ταψάκι 22 εκατοστών περίπου. Το επισημαίνω για να ξέρετε στο περίπου το μέθεθος. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από KIP, 23-4-13  
    Ευχαριστώ για την αμεση απάντηση.Παω να το φτιαξω τώρα....Τα πηρουνακια σε λιγακι!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    Ελπίζω να σου πετύχει και να σε ικανοποιήσει!!!
    #
    Σχόλιο από KIP, 24-4-13  
    Κοντεύω να φάω απο χθες ολόκληρο το κεικ μόνη μου....
    Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του.Το σίγουρο είναι οτι την επόμενη φορά θα φτιάξω διπλή δόση και οτι θα τα δοκιμάσω και σε cupcakes.Επίσης έβαλα και ξύσμα λεμονιού του πάει πολύ κατα τη γνώμη μου
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-4-13  
    Μπράβο!!!!!! Τελικά με μίξερ χτύπησες ή με σύρμα; Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο χρόνο σου πήρε να ψηθεί; Ευχαριστώ για τα πιρούνια!!!!
    #
    Σχόλιο από KIP, 25-4-13  
    Καλέ τώρα είδα την ερώτησή σου cuoco, τελικά τα χτύπησα με το σύρμα και το έψησα ακριβώς 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Είναι λίγο δυνατός ο φούρνος μου...Επίσης το έψησα σε μακρόστενη φόρμα 30*15 οπότε μου βγήκε κοντούλικο το κεικ, δικό μου λάθος, αλλα αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω οτί απο δω και πέρα χρειάζομαι διπλή δόση...Όλο μονάχη μου το έφαγα τελικά
    #
    Σχόλιο από cuoco, 25-4-13  
    ναι, η αληθεια ειναι οτι κι εμεις το φαγαμε σε μια μερα!!!!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 3-5-13  
    Μα τι επαθα τελος παντων μ'αυτο το κεικ.Το ειχα στο ματι απ'οταν το'βαλες αλλά ηταν η Σαρακοστη.Και βρηκα την ωρα ή μαλλον τη φορμα να το κανω.Μου θυμισε η κορη μου κατι φορμες κεικ προβατακι-κουνελακι και ενω επανω ο γερμανος εδινε συνταγη για την περιπτωση ειπα να κανω αυτο.Βλεπω τωρα πως ειναι ρευστο,λεω ας μη προσθεσω αλευρι.Ναι αλλά ετσι οπως ηταν η φορμα μεχρι να ψηθει χυθηκε το μισο ευτυχως μεσα σε ταψακι.Ηταν που ηταν χωρις πόδια το προβατακι καθιστο ηρθε και απόγινε.Ομως δεν το βαζω κατω.Συμμαζεψα ό,τι απομεινε και το 'κανα πασχαλινη πιατελα για τον τελευταιο μας νουνο.Ετσι που το μονταραμε ελπιζω να μη τους απογοητευσω.Θ'ανεβασω φωτό αλλά μετα το Πασχα μάλλον γιατι μου μαζευτηκαν καμποσες.Εννοειται πως και ό,τι χυθηκε δε θα παει χαμενο
    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-5-13  
    Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτό το κεικ φουσκώνει λίγο! Μάλλον η φορμίτσα ήταν μικρή! Καλή Ανάσταση και καλοφάγωτο!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 6-5-13  
    Χριστος ανεστη κιολας!Οχι,οχι δεν καταλαβες και πως να στο εξηγησω δε χυθηκε απο πανω αλλά απο κατω δηλ. το καλουπι ειναι χωρισμενο στα δύο το γεμιζεις το κλεινεις με δυο εξαρτηματα στο πλαι και το προβατακι ψηνεται τ'ανασκελα με το κεφαλι προς τα κατω.Απο κει χυθηκε το μιγμα.Ειναι λιγο δυσκολο που το περιγραφω ετσι θ'ανεβασω φωτό και παλι δεν ξερω αν βγαλεις συμπερασμα
    #
    Σχόλιο από cuoco, 7-5-13  
    Το αρνάκι αληθοφανέστατο!!!!!!!! Επιτυχημένη η φόρμα!
    #
    Σχόλιο από katieBebe, 16-5-13  
    #
    Σχόλιο από cuoco, 17-5-13  
    Μόλις είδα το μήνυμά σου, ναι είναι αλήθεια πως είναι ένα μικρό κεκάκι γι αυτό και στη συνταγή γράφω μικρό μέγεθος φόρμας. Να 'σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 19-5-13  
    Ωραία γεύση σαν λάτρης του ζαχαρούχου αλλά θύμισε πιο πολύ γαλατόπιτα παρά κέικ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    69 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cuoco, 22-4-13  
    ξεχασα να γραψω στα μυστικα οτι αυτο το κεικ ειναι τελειο για να το παρουμε καπου μαζι μας η τα παιδια στο σχολειο καθως δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ ψιχουλα!!!
    #
    Σχόλιο από mary_1, 23-4-13  
    Μόλις το δοκίμασα! Πραγματικά είναι συμπαγές, αλλά και αφράτο. Χωρίς ψίχουλα! Και πολύ πολύ νόστιμο. Πρόσθεσα καιξύσμα λεμονιού γιατί φοβήθηκα μήπως είχε έντονη μυρωδιά από το ζαχαρούχο γάλα (επειδή εμένα προσωπικά με ενοχλεί). Να ρωτήσω και κάτι... Κομματάκια σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ή δεν θα "σταθούν" μέσα στη ζύμη, επειδή το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό;
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    κι εγώ πρώτη φορά προχθές το έφτιαξα και μας ενθουσίασε όλους στο σπίτι!Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το ξύσμα είναι πιο καλή επιλογή λόγω της υφής του συγκεκριμένου κέικ. Ισως αν το έντυνες με κάποιο σοκολατένιο γλάσο να ήταν καλυτερα! Σε ευχαριστω πολυ για τα καλά λόγια!
    #
    Σχόλιο από KIP, 23-4-13  
    Ευχαριστώ για την αμεση απάντηση.Παω να το φτιαξω τώρα....Τα πηρουνακια σε λιγακι!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    Ελπίζω να σου πετύχει και να σε ικανοποιήσει!!!
    #
    Σχόλιο από KIP, 24-4-13  
    Κοντεύω να φάω απο χθες ολόκληρο το κεικ μόνη μου....
    Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του.Το σίγουρο είναι οτι την επόμενη φορά θα φτιάξω διπλή δόση και οτι θα τα δοκιμάσω και σε cupcakes.Επίσης έβαλα και ξύσμα λεμονιού του πάει πολύ κατα τη γνώμη μου
    #
    Σχόλιο από cuoco, 24-4-13  
    Μπράβο!!!!!! Τελικά με μίξερ χτύπησες ή με σύρμα; Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο χρόνο σου πήρε να ψηθεί; Ευχαριστώ για τα πιρούνια!!!!
    #
    Σχόλιο από KIP, 25-4-13  
    Καλέ τώρα είδα την ερώτησή σου cuoco, τελικά τα χτύπησα με το σύρμα και το έψησα ακριβώς 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Είναι λίγο δυνατός ο φούρνος μου...Επίσης το έψησα σε μακρόστενη φόρμα 30*15 οπότε μου βγήκε κοντούλικο το κεικ, δικό μου λάθος, αλλα αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω οτί απο δω και πέρα χρειάζομαι διπλή δόση...Όλο μονάχη μου το έφαγα τελικά
    #
    Σχόλιο από cuoco, 25-4-13  
    ναι, η αληθεια ειναι οτι κι εμεις το φαγαμε σε μια μερα!!!!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 3-5-13  
    Μα τι επαθα τελος παντων μ'αυτο το κεικ.Το ειχα στο ματι απ'οταν το'βαλες αλλά ηταν η Σαρακοστη.Και βρηκα την ωρα ή μαλλον τη φορμα να το κανω.Μου θυμισε η κορη μου κατι φορμες κεικ προβατακι-κουνελακι και ενω επανω ο γερμανος εδινε συνταγη για την περιπτωση ειπα να κανω αυτο.Βλεπω τωρα πως ειναι ρευστο,λεω ας μη προσθεσω αλευρι.Ναι αλλά ετσι οπως ηταν η φορμα μεχρι να ψηθει χυθηκε το μισο ευτυχως μεσα σε ταψακι.Ηταν που ηταν χωρις πόδια το προβατακι καθιστο ηρθε και απόγινε.Ομως δεν το βαζω κατω.Συμμαζεψα ό,τι απομεινε και το 'κανα πασχαλινη πιατελα για τον τελευταιο μας νουνο.Ετσι που το μονταραμε ελπιζω να μη τους απογοητευσω.Θ'ανεβασω φωτό αλλά μετα το Πασχα μάλλον γιατι μου μαζευτηκαν καμποσες.Εννοειται πως και ό,τι χυθηκε δε θα παει χαμενο
    #
    Σχόλιο από cuoco, 3-5-13  
    Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτό το κεικ φουσκώνει λίγο! Μάλλον η φορμίτσα ήταν μικρή! Καλή Ανάσταση και καλοφάγωτο!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 6-5-13  
    Χριστος ανεστη κιολας!Οχι,οχι δεν καταλαβες και πως να στο εξηγησω δε χυθηκε απο πανω αλλά απο κατω δηλ. το καλουπι ειναι χωρισμενο στα δύο το γεμιζεις το κλεινεις με δυο εξαρτηματα στο πλαι και το προβατακι ψηνεται τ'ανασκελα με το κεφαλι προς τα κατω.Απο κει χυθηκε το μιγμα.Ειναι λιγο δυσκολο που το περιγραφω ετσι θ'ανεβασω φωτό και παλι δεν ξερω αν βγαλεις συμπερασμα
    #
    Σχόλιο από cuoco, 7-5-13  
    Το αρνάκι αληθοφανέστατο!!!!!!!! Επιτυχημένη η φόρμα!
    #
    Σχόλιο από katieBebe, 16-5-13  
    #
    Σχόλιο από cuoco, 17-5-13  
    Μόλις είδα το μήνυμά σου, ναι είναι αλήθεια πως είναι ένα μικρό κεκάκι γι αυτό και στη συνταγή γράφω μικρό μέγεθος φόρμας. Να 'σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 19-5-13  
    Ωραία γεύση σαν λάτρης του ζαχαρούχου αλλά θύμισε πιο πολύ γαλατόπιτα παρά κέικ.
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-5-13  
    : )))))
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 24-5-13  
    Έχει έντονη μυρωδιά του ζαχαρούχου παρ' όλο που πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού. Επίσης ήταν κάπως άγευστο. Δεν μας άρεσε καθόλου, sorry!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 26-5-13  
    Περί ορέξεως!
    #
    Σχόλιο από july88, 9-7-13  
    Τέλειο τέλειο τέλειο. Το ότι ήταν πολύ συμπαγές ήταν και αυτό που μου άρεσε!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bluevayera, 23-4-13  
    ζαχαρουχο το μεγαλο κουτι?
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    γειά σου bluevayera!εγώ ξέρω ότι βγαίνει σε ένα μέγεθος. Δεν ξέρω αν βγαίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο πάντως για τη συνταγή είναι το κουτί που γράφει απέξω 397 γραμμάρια.
    #
    Σχόλιο από KIP, 23-4-13  
    Καλησπέρα, επειδή θελω να φτιάξω το κεικ σημερα, πρέπει να χτυπήσω τα αυγα με το ζαχαρουχο στο μίξερ, ή με τον αυγογδάρτη; Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από cuoco, 23-4-13  
    καλησπέρα ΚΙP! εγώ τα χτύπησα με το σύρμα αλλα πιστέυω ότι και με το μίξερ θα είναι μια χαρά. Να ενημερώσω ότι η δόση αυτή είναι για στρογγυλό ταψάκι 22 εκατοστών περίπου. Το επισημαίνω για να ξέρετε στο περίπου το μέθεθος. Καλή επιτυχία!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της βουβουκα
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της 1irene
    Κέικ και τσουρέκια !!!
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΚΕ'Ι'Κ - ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula