Κέικ μήλο, κανέλα, γιαούρτι

Bαθμολογία: 4.4545
       
 
22 ψήφοι
Sitronella, 28.02.06

Περιγραφή

Ένα εξαιρετικά μυρωδάτο κέικ, νόστιμο και ανάλαφρο.

Κέικ μήλο, κανέλα, γιαούρτι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 170 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη (+1/4 φλ. για μετά)
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (3 1/2 κ.γ)
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 μήλα μεσαία τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/4 φλ. γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ένα φλ. ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το ένα κουταλάκι κανέλας και το μοσχοκάρυδο. "Κόβουμε" μέσα το βούτυρο (με τα δάχτυλα καλύτερα). Δηλαδή βάζουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν μικροί σβώλοι.

Βήμα 2
2)

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά.

Βήμα 3
3)

Βάζουμε αυτό το μίγμα μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο.

Βήμα 4
4)

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύουμε το δεύτερο κουταλάκι κανέλας με 1/4φλ. ζάχαρη. Ρίχνουμε από αυτό το μείγμα στον πάτο της φόρμας (κάπως να το καλύψουμε),

Βήμα 5
5)

μετά βάζουμε το μίγμα του κέικ (μη φοβάστε πως είναι σφιχτό, καλό είναι) και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα ζάχαρης- κανέλας.

Βήμα 6
6)

Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για 50-60 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι πλήρως ανανεωμένη. Είχε διαφορετικές αναλογίες υλικών που όμως ήταν προφανώς λάθος. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, κατέληξα σε αυτές τις αναλογίες που έχουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα (ακόμα και για αυτούς που δεν τρων γλυκό χωρίς σοκολάτα χαχα)

Με μικρές αλλαγές μπορεί να ψηθεί για muffins. Μην προσθέσετε το γάλα και την έξτρα ζάχαρη-κανέλα και βάλτε το σε φόρμες για muffin. Λιώστε 50γρ. βούτυρο και ανακατέψτε ξανά την έξτρα ζάχαρη - κανέλα. Όταν κρυώσουν βάλτε τους από πάνω το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και κυλίστε τις κορυφές στο μίγμα ζάχαρης.


Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    41 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-1-08  
    Από αυτές τις συνταγές που δε θέλουν και πολλά κατσαρολικά για να γίνουν. Ούτε καν μίξερ. Ένας τρίφτης χρειάζεται μόνο και δυο μπολ. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό το κέικ, είναι νομίζω ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το πρωινό καφεδάκι.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 24-2-08  
    εφτιαξα την συνταγη σημερα,εγινε πολυ ωραια σαν γευση και πολυ αφρατη αλλα μολις την εβγαλα απο τον φουρνο για να κρυωσει το κεικ ξεφουσκωσε και εγινε το πολυ 2 δαχτυλα σε παχος!!!!Ετσι πρεπει να γινει?Πρωτη φορα μου ξεφουσκωνει κεικ!!!!!Απαντηστε μου σας παρακαλω γιατι απο γευση εγινε σας λεω τελειο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-2-08  
    Τριάδα όχι δεν πρέπει να γίνει έτσι. Δεν ξέρω γιατί σου ξεφουσκωσε, αλλά όπως βλέπεις και στην φωτο, εμένα μου έγινε αρκετά φουσκωτό.
    #
    Σχόλιο από mama, 25-2-08  
    Οταν βγάζεις το ψημένο κέικ απο το φούρνο να το ακουμπάς απαλά στον πάγκο.Εάν το χτύπησες απο βιασύνη επειδή καίει έφυγε ο αέρας...ίσως.....
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 25-2-08  
    mama δεν θυμάμαι να το χτύπησα ακουμπωντας το στον πάγκο,sitronella το δικό σου φαίνεται υπεροχο στην φωτο δεν μπορώ και εγώ να καταλάβω τι μπορεί να έφταιξε δεν πειράζει θα το φάμε και έτσι ομως γιατί εγινε γευστικότατο θα το ξανακάνω πολύ σύντομα όμως γιατί μας αρεσε πραγματικά αλλά και για να μου φύγει η απορία.Πάντως το πιο πιθανό ειναι οτι εγώδεν έκανα κάτι καλά γιατί το έφτιαξε και η Φλώρα και μου είπε ότι της έγινε φουσκωτό μόνο που αυτή το έκενε στο ταψί και εγώ σε φόρμα του κέικ,λέτε να έφταιξε αυτό?
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 17-4-08  
    ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ! ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ!
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 14-9-08  
    Πριν τη σχολιάσω θα ήθελα να ρωτήσω αν όντος την έχει δοκιμάσει κανείς σε muffins. Θα ήθελα να την φτιάξω. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-9-08  
    Sfouggato δεν το έχω δοκιμάσει ως μάφινς. Όμως ήταν μέσα στις παραλλαγές που είχα ψάξει όταν ηθελα να κάνω τη συνταγή. Επειδή την έχω δοκιμάσει σε κέικ, πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλή σε μάφινς. Εάν θέλεις, κάνε τη δοκιμή και πες μας.
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 2-11-08  
    Παιδιά είναι φοβερή! Την έχω κάνει ήδη 2 φορές. Σε μαφιν δεν το δοκίμασα ακόμα. Σήμερα την έκανα και άρεσε πολύ.
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 3-11-08  
    Εχω κάνει πολλές συνταγές με μήλα γιατί αρέσει πολύ στην οικογένεια. Αυτή είναι μία απο τις καλυτερες. Σίγουρα θα την ξανακάνω. Το κέικ είναι ζουμερό και αρωματικό.
    #
    Σχόλιο από idanai, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από neta37, 14-11-08  
    Το κεικ το εφτιαξα η γευση του θαυμασια.Το φουσκωμα δεν με ικανοποιησε ιδιαιτερα. Την επομενη φορα θα πρεοσθεσω λιγη σοδα.Επισης προσθεσα γλασο σοκολατας και πασπαλισα το κεικ με ψιλοκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα.Φυσικα φαγωθηκε σε χρονο dt...
    #
    Σχόλιο από Δημητράκια, 22-11-08  
    Δεν την έχω φτιάξει ακόμα για να βαθμολογήσω, αλλά θέλω να ρωτήσω τι γιαούρτι χρησιμοποιούμε; Στραγγιστό, αγελαδινό, με λιπαρά ή light; Έχει σημασία;
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 30-11-08  
    θέλω και εγώ να την φτιάξω, αλλα θα ήθεα να ξέρω αν μπορώ να βάλω γιαούρτι 2% γιατί αυτό διαθέτω τώρα και αν βάλω ξινόμηλα πώς θα γίνει. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-11-08  
    Δημητράκια και gerasimos, εγώ πάντα χρησιμοποιώ γιαούρτι 2% στραγγιστό. Όσο για τα ξινόμηλα, είναι θέμα γούστου. Νομίζω να ξινήσει πολύ, αλλά όπως είπα, ό,τι αρέσει στον καθένα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μισά μισά. Εάν βάλεις ξινόμηλα, πες μας πως βγήκε...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 2-12-08  
    Να ρωτησω κατι; Αν το βουτυρο το χτυπησουμε με μιξερ χειρος με τα υπολοιπα υλικα πειραζει; Θα αλλαξει κατι; Ισως δεν φουσκωσει;Αν βαλω λιγο παραπανω μπεικιν για να φουσκωσει καλυτερα λετε να αποτυχει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-08  
    Λίζα δεν ξέρω πραγματικά να σου απαντήσω. Με αυτή την τεχνική το βούτυρο δεν γίνεται ένα πράγμα με το αλεύρι. Δεν ξέρω πόσο θα σου επηρεάσει το αποτέλεσμα εάν τα χτυπήσεις όλα μαζί. Εάν τόσο πολύ θες να αποφύγεις το κόψιμο του βουτύρου (δεν είναι δύσκολο όμως, μη το φοβάσαι), δοκίμασέ το. Απλώς δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 2-12-08  
    Ευχαριστω Σιτρο!!!Αν το λιωσω; Φοβαμαι οτι οι μικροι σβωλοι που θα γινουν οπως λες δεν γινουν ενα με το υπολοιπο μειγμα και μου σβωλιασει και τελικα βγει χαλια!!!Οσο αγορα το μπεικιν να βαλω παραπανω;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-08  
    Λίζα και με το λιώσιμο το ίδιο ισχύει. Να μην το φοβάσαι αυτό με το αλεύρι και το βούτυρο. Τρίψε το κρύο βούτυρο μέσα στο αλεύρι, μέχρι να γίνει σαν τραχανάς ας πούμε. Θα το δεις κι εσύ. Όσο για το μπέικιν, γιατί να βάλεις κι άλλο; εμένα μια χαρά μου φούσκωσε με τόσο.
    #
    Σχόλιο από afroula, 30-12-08  
    Χρόνια πολλά και καλά.Η συνταγή είναι πολύ καλή.Εβαλα ένα μήλο και μία μπανάνα,τριμμένο καρύδι και αντι για ζάχαρη φρουκτόζη(λιγώτερη ποσότητα).Καλή χρονιά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-1-08  
    Από αυτές τις συνταγές που δε θέλουν και πολλά κατσαρολικά για να γίνουν. Ούτε καν μίξερ. Ένας τρίφτης χρειάζεται μόνο και δυο μπολ. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό το κέικ, είναι νομίζω ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το πρωινό καφεδάκι.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 17-4-08  
    ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ! ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ!
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 2-11-08  
    Παιδιά είναι φοβερή! Την έχω κάνει ήδη 2 φορές. Σε μαφιν δεν το δοκίμασα ακόμα. Σήμερα την έκανα και άρεσε πολύ.
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 3-11-08  
    Εχω κάνει πολλές συνταγές με μήλα γιατί αρέσει πολύ στην οικογένεια. Αυτή είναι μία απο τις καλυτερες. Σίγουρα θα την ξανακάνω. Το κέικ είναι ζουμερό και αρωματικό.
    #
    Σχόλιο από idanai, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από Δημητράκια, 17-1-09  
    Εγώ πάντως την έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές και τη βρίσκω καταπληκτική. Γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται πολύ γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 7-10-09  
    Αφρατο,αρωματικό και θερπτικό.Μπράβο Στέλλα.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-11-09  
    Το έφτιαξα το Σάββατο.Πολύ νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του.Αν και στην αρχή φοβήθηκα ότι δεν θα φουσκώσει,έγινε μια χαρά.Σίγουρα θα το φτιάχνω συχνά απο εδώ και πέρα :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 21-11-09  
    Το εφτιαξα κι εγινε υπεροχο.Μονο σταφιδες προσθεσα .Νομιζω του πανε πολυ.Αρωματικο,ευκολο και αφρατο.Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από gerakina, 14-12-09  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Έχει μπει πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα. Ελαφρύ και πολύ εύκολο. Μπράβο σου.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 14-12-09  
    Για άλλη μια φορά έγινε υπέροχο.Τα πιρουνάκια δεν είναι απο εμένα αυτή τη φορά αλλά απο τον συνάδερφο στο δίπλα γραφείο που το τσακίσε και φυσικά μου ζήτησε τη συνταγη.:)
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 8-2-10  
    Απο την ωρα που αρχισε να ψηνεται,
    οι μυτες μας επαθαν ενα τραλαλα.
    Περιμενουμε πως και πως να κρυωσει, για να ορμησουμε.
    γεια στα χερια σου!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-12-10  
    Το κέικ μου φούσκωσε αρκετά καλά, ξεφούσκωσε ελάχιστα μόνο, όταν το έβγαλα απ'το φούρνο.
    Είναι τόσο γλυκό, όσο το προτιμώ εγώ συνήθως.
    Πρόσθεσα και λίγα καρύδια μέσα. Κι αντί για 2 μήλα, έβαλα 1 μήλο και 2 αχλάδια....ήταν έτοιμα να παραδώσουν το πνεύμα τους.
    Η κρούστα που κάνει δεν ξέρω αν μου αρέσει πολύ, χωρίς βέβαια να με χαλάει κιόλας. Άραγε αν δεν το έκανα κι έβαζα τα υλικά μέσα στη γέμιση, θα πείραζε;
    Γενικά είναι ένα κέικ μυρωδάτο, νόστιμο κι εύκολο.
    #
    Σχόλιο από twins, 5-2-11  
    Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από stavroula_, 19-2-12  
    Δυστυχως ενω ειχε ωραια γευση ξεφουσκωσε και εγινε λασπη..εκανα ακριβως τα βηματα και το εβγαλα στα 55 λεπτα..δεν ξερω γιατι εγινε ετσι..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-2-12  
    Έκανες το τεστ με το μαχαίρι και σου βγήκε καθαρό; Γιατί από φούρνο σε φούρνο και ανάλογα τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις, μπορεί να χρειαστείς διαφορετικό χρόνο απ' ό,τι εγώ.
    Διάβασε αν θέλεις και το άρθρο "Συμβουλές για τέλεια κέικ" που θα βρεις στα σχετικά άρθρα, κάτω από τη συνταγή, για περισσότερες πληροφορίες.
    #
    Σχόλιο από eliza04, 15-10-12  
    Όλο το σπίτι μύρισε υπέροχα! Η βαθμολογία είναι από όσους δοκίμασαν!
    #
    Σχόλιο από *dorita*, 26-1-13  
    Αν και έχει πολύ ωραία γεύση και είναι εύκολο στην παρασκευή του, το κεικ μου ξεφούσκωσε όταν το έβγαλα από το φούρνο και ήταν λασπωμένο. Το έψησα πάνω από μια ώρα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-1-13  
    Όπως απάντησα και στη stavroula παραπάνω, ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, όπως επίσης η κάθε φόρμα που βάζουμε το κέικ. Για να βεβαιωθείς πως είναι ψημένο πρέπει να κάνεις τεστ με μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Από εκεί και πέρα το κέικ είναι λίγο πιο ζουμερό από τα κλασικά κέικ αφού έχει μέσα το φρούτο.
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 8-10-13  
    Κάπως δύσκολο μου φάνηκε στην προετοιμασία, σε σχέση με τα κλασικά κέικ (και είχα και τον άντρα μου για βοηθό!)... Η ζύμη μου βγήκε λιγάκι λασπερή, αν και το έψησα 1 ώρα ακριβώς και το τεστ της οδοντογλυφίδας βγήκε θετικό.
    Το αποτέλεσμα με δικαίωσε όμως! Πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 24-2-08  
    εφτιαξα την συνταγη σημερα,εγινε πολυ ωραια σαν γευση και πολυ αφρατη αλλα μολις την εβγαλα απο τον φουρνο για να κρυωσει το κεικ ξεφουσκωσε και εγινε το πολυ 2 δαχτυλα σε παχος!!!!Ετσι πρεπει να γινει?Πρωτη φορα μου ξεφουσκωνει κεικ!!!!!Απαντηστε μου σας παρακαλω γιατι απο γευση εγινε σας λεω τελειο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-2-08  
    Τριάδα όχι δεν πρέπει να γίνει έτσι. Δεν ξέρω γιατί σου ξεφουσκωσε, αλλά όπως βλέπεις και στην φωτο, εμένα μου έγινε αρκετά φουσκωτό.
    #
    Σχόλιο από mama, 25-2-08  
    Οταν βγάζεις το ψημένο κέικ απο το φούρνο να το ακουμπάς απαλά στον πάγκο.Εάν το χτύπησες απο βιασύνη επειδή καίει έφυγε ο αέρας...ίσως.....
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 25-2-08  
    mama δεν θυμάμαι να το χτύπησα ακουμπωντας το στον πάγκο,sitronella το δικό σου φαίνεται υπεροχο στην φωτο δεν μπορώ και εγώ να καταλάβω τι μπορεί να έφταιξε δεν πειράζει θα το φάμε και έτσι ομως γιατί εγινε γευστικότατο θα το ξανακάνω πολύ σύντομα όμως γιατί μας αρεσε πραγματικά αλλά και για να μου φύγει η απορία.Πάντως το πιο πιθανό ειναι οτι εγώδεν έκανα κάτι καλά γιατί το έφτιαξε και η Φλώρα και μου είπε ότι της έγινε φουσκωτό μόνο που αυτή το έκενε στο ταψί και εγώ σε φόρμα του κέικ,λέτε να έφταιξε αυτό?
    #
    Σχόλιο από Sfouggato, 14-9-08  
    Πριν τη σχολιάσω θα ήθελα να ρωτήσω αν όντος την έχει δοκιμάσει κανείς σε muffins. Θα ήθελα να την φτιάξω. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-9-08  
    Sfouggato δεν το έχω δοκιμάσει ως μάφινς. Όμως ήταν μέσα στις παραλλαγές που είχα ψάξει όταν ηθελα να κάνω τη συνταγή. Επειδή την έχω δοκιμάσει σε κέικ, πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλή σε μάφινς. Εάν θέλεις, κάνε τη δοκιμή και πες μας.
    #
    Σχόλιο από Δημητράκια, 22-11-08  
    Δεν την έχω φτιάξει ακόμα για να βαθμολογήσω, αλλά θέλω να ρωτήσω τι γιαούρτι χρησιμοποιούμε; Στραγγιστό, αγελαδινό, με λιπαρά ή light; Έχει σημασία;
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 30-11-08  
    θέλω και εγώ να την φτιάξω, αλλα θα ήθεα να ξέρω αν μπορώ να βάλω γιαούρτι 2% γιατί αυτό διαθέτω τώρα και αν βάλω ξινόμηλα πώς θα γίνει. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-11-08  
    Δημητράκια και gerasimos, εγώ πάντα χρησιμοποιώ γιαούρτι 2% στραγγιστό. Όσο για τα ξινόμηλα, είναι θέμα γούστου. Νομίζω να ξινήσει πολύ, αλλά όπως είπα, ό,τι αρέσει στον καθένα. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μισά μισά. Εάν βάλεις ξινόμηλα, πες μας πως βγήκε...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 2-12-08  
    Να ρωτησω κατι; Αν το βουτυρο το χτυπησουμε με μιξερ χειρος με τα υπολοιπα υλικα πειραζει; Θα αλλαξει κατι; Ισως δεν φουσκωσει;Αν βαλω λιγο παραπανω μπεικιν για να φουσκωσει καλυτερα λετε να αποτυχει;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-08  
    Λίζα δεν ξέρω πραγματικά να σου απαντήσω. Με αυτή την τεχνική το βούτυρο δεν γίνεται ένα πράγμα με το αλεύρι. Δεν ξέρω πόσο θα σου επηρεάσει το αποτέλεσμα εάν τα χτυπήσεις όλα μαζί. Εάν τόσο πολύ θες να αποφύγεις το κόψιμο του βουτύρου (δεν είναι δύσκολο όμως, μη το φοβάσαι), δοκίμασέ το. Απλώς δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 2-12-08  
    Ευχαριστω Σιτρο!!!Αν το λιωσω; Φοβαμαι οτι οι μικροι σβωλοι που θα γινουν οπως λες δεν γινουν ενα με το υπολοιπο μειγμα και μου σβωλιασει και τελικα βγει χαλια!!!Οσο αγορα το μπεικιν να βαλω παραπανω;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-12-08  
    Λίζα και με το λιώσιμο το ίδιο ισχύει. Να μην το φοβάσαι αυτό με το αλεύρι και το βούτυρο. Τρίψε το κρύο βούτυρο μέσα στο αλεύρι, μέχρι να γίνει σαν τραχανάς ας πούμε. Θα το δεις κι εσύ. Όσο για το μπέικιν, γιατί να βάλεις κι άλλο; εμένα μια χαρά μου φούσκωσε με τόσο.
    #
    Σχόλιο από xena, 4-3-09  
    μπορω αντι για βουτυρο να βαλω λαδι??
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 28-2-13  
    Sitronella ή όποια ξερει,θέλω να το κάνω σε μαφινς,αλλα στις παραλλαγές που γραφεις γιατί δεν βάζουμε το γάλα? Υπάρχει λόγος? και στο τέλος η εξτρα ζάχαρη-κανελα πάλι το κάνουμε απ'οτι κατάλαβα. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-2-13  
    Την έξτρα ζάχαρη-κανέλα στο κέικ την βάζουμε πριν ψηθεί. Στα μάφινς τη βάζουμε στο τέλος.
    Τώρα η αλήθεια είναι πως δε θυμαμαι από που την έχω βρει τη συνταγή, αλλά θυμάμαι πως εκεί έγραφε την παραλλαγή για τα μάφινς. Εγώ την έχω κάνει μόνο σε φόρμα μέχρι στιγμής. Βέβαια η eliza04 που έκανε τις φωτογραφίες βήμα βήμα έκανε ακριβώς τη συνταγή και ας έκανε και μάφινς...
    Δοκίμασέ το και πες μας αν είναι πως σου έγιναν.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από neta37, 14-11-08  
    Το κεικ το εφτιαξα η γευση του θαυμασια.Το φουσκωμα δεν με ικανοποιησε ιδιαιτερα. Την επομενη φορα θα πρεοσθεσω λιγη σοδα.Επισης προσθεσα γλασο σοκολατας και πασπαλισα το κεικ με ψιλοκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα.Φυσικα φαγωθηκε σε χρονο dt...
    #
    Σχόλιο από afroula, 30-12-08  
    Χρόνια πολλά και καλά.Η συνταγή είναι πολύ καλή.Εβαλα ένα μήλο και μία μπανάνα,τριμμένο καρύδι και αντι για ζάχαρη φρουκτόζη(λιγώτερη ποσότητα).Καλή χρονιά.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 15-1-09  
    Το εφτιαξα χτες και μπορω να πω οτι το περιμενα καλυτερο εβαλα και γω λιγη μπανανα για αρωμα καρυδι και κανελλα και εβαλα μελι αντι ζαχαρρη. Ισως αυτο τελικα να μην χρειαζονταν. Σιγουρα θα το ξαναφτιαξω κανοντας το ετσι ακριβως οπως λεει η συνταγη για να δω αν υπαρχει διαφορα.
    #
    Σχόλιο από agg3liki, 11-9-12  
    το εκανα με ελαιολαδο. τελειο!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    GLYKAKIA
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της lilipoupoli
    Γλυκά τύπου κέικ
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της fairy369
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral