Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
10 άτομα
  1. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
  2. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 βανίλια
  4. 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  5. 3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  6. ελάχιστο αλάτι
  7. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  8. 4 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
  9. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  10. 4-5 μήλα
  11. 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη (1 φλυτζάνι) και ένα ένα τα αυγά.Προσθέτετε τη βανίλια.

  2. 2

    Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και με το αλάτι.

  3. 3

    Ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου το μίγμα αλέυρου αλληλοδιαδόχως με το γάλα, ενώ ανακατεύετε ελαφρά.

  4. 4

    Ρίχνετε σε ταψάκι Νο 24 το λυωμένο βούτυρο και το απλώνετε παντού.

  5. 5

    Ρίχνετε μέσα τη μισή ζάχαρη (από το 1/2 φλυτζάνι).

  6. 6

    Καθαρίζετε τα μήλα,τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βάζετε μέσα στο ταψάκι κυκλικά και κατα τρόπον ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη.

  7. 7

    Πασπαλίζετε επάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα και ρίχνετε μέσα στο ταψάκι το μίγμα του κέικ.

  8. 8

    Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά.

  9. 9

    Ξεκολάτε με μαχαίρι τις άκρες του κέικ και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

  10. 10

    Σε μερικά λεπτά σηκώνετε το ταψάκι.

  11. 11

    Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με σαντιγύ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

twins
twins @cook_8456260
μπορω να αντικαταστησω τα αυγα με κατι αλλο?θελω να το καμω νηστισιμο

Από

Mairy Cook
Mairy Cook @MairyCook89
στις
Volo,Greece