Κέικ μήλου (αναποδογυρισμένο)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη (1 φλυτζάνι) και ένα ένα τα αυγά.Προσθέτετε τη βανίλια.
-
2
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και με το αλάτι.
-
3
Ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου το μίγμα αλέυρου αλληλοδιαδόχως με το γάλα, ενώ ανακατεύετε ελαφρά.
-
4
Ρίχνετε σε ταψάκι Νο 24 το λυωμένο βούτυρο και το απλώνετε παντού.
-
5
Ρίχνετε μέσα τη μισή ζάχαρη (από το 1/2 φλυτζάνι).
-
6
Καθαρίζετε τα μήλα,τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βάζετε μέσα στο ταψάκι κυκλικά και κατα τρόπον ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη.
-
7
Πασπαλίζετε επάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα και ρίχνετε μέσα στο ταψάκι το μίγμα του κέικ.
-
8
Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά.
-
9
Ξεκολάτε με μαχαίρι τις άκρες του κέικ και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
-
10
Σε μερικά λεπτά σηκώνετε το ταψάκι.
-
11
Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με σαντιγύ.
Σχόλια (22)