Κέικ... μωσαϊκό
Σαν το γλύκισμα ψυγείου, τώρα σε χειμερινή εκδοχή..!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην φωτό έχω γαρνίρει με λιωμένη λευκή σοκολάτα. Μπορείτε να γαρνίρετε ακόμα και με πικρή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος ή ζάχαρη άχνη... Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και καρύδια σπασμένα μέσα στό μείγμα του κέικ.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι που φωσκώνει μόνο του
-
250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
-
2 αυγά
-
1 φλ. τσ. ζάχαρη
-
1 φλ. τσ. γάλα
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
2 κ.σ. γεμάτες κακάο
-
200 γρ. μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια να είναι έτοιμα για χρήση.
-
2
Στο μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη για 10΄ περίπου, προσθέτουμε τ'αυγά να χτυπηθούν 5΄περίπου κι αυτά.
-
3
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το γάλα, το κονιάκ και το κακάο να ενωθούν.
-
4
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί και αυτό.
-
5
Σταματάμε το μιξέρ και προσθέτουμε στον κάδο τα σπασμένα μπισκότα ανακατεύοντας με ενα κουτάλι.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (15)