Κέικ Μπανάνα

Μαγειρεύτηκε 36 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν έχουμε ξινόγαλα, βάζουμε σε ½ φλ. γάλα, ½ κ.γ. ξίδι ή χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15'. Τις τελευταίες φορές που το έκανα, έκανα μιάμιση δόση και το έκανα στη φόρμα με την τρύπα στη μέση. Γίνεται πιο ωραίο ακόμα.Επίσης, όταν έκανα τη μιάμιση δόση, αντί για 2 1/4 φλ. ζάχαρη, έβαλα 2. Ένα άσπρη και ένα σκούρα καφέ. Δεν είχε ανάγκη για παραπάνω ζάχαρη και είχε φανταστική γεύση. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
  1. 1/2 φλ. βούτυρο
  2. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. 1 φλ. λιωμένη μπανάνα (2-3 μεγάλες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι)
  4. 1 κ.γ. βανίλια
  5. 2 φλ. αλεύρι
  6. 1 κ.γ. σόδα
  7. 1/2 κ.γ. αλάτι
  8. 1/2 φλ. ξινόγαλα (δες σχόλιο για το ξινόγαλα από κάτω)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη μπανάνα, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε.

  3. 3

    Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε αργά το ξινόγαλα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180° για 45' περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (36)

Σχόλια (215)

Mia koukla
Mia koukla @cook_8521584
Εγω πρόσθεσα μια κουταλιά φυστικοβουτυρο!Πολύ καλό!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα