κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ μπανάνας με γλάσο πορτοκάλιού
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γραμμ. βούτυρο μαλακό
  2. 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  3. 1 1/2 φλιτζ. (περίπου 4) μπανάνες πολύ γινωμένες, ψιλοκομμένες
  4. 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  5. 2 κ.σ. μέλι
  6. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  7. 1 κ.σ. γάλα
  8. Για το γλάσο
  9. 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  10. 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  11. 30 γραμμ. βούτυρο μαλακό
  12. 1 1/2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
  13. 1 μπανάνα (για γαρνίρισμα)
  14. χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε μία φόρμα περίπου 14x20 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

  2. 2

    Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

  3. 3

    Σε μέτρια ταχύτητα, συνεχίζουμε το χτύπημα ωσότου το μείγμα αφρατέψει.

  4. 4

    Το μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.

  5. 5

    Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο.

  6. 6

    Προσθέτουμε όσο χυμό χρειάζεται για να αλείφεται εύκολα το μείγμα.

  7. 7

    Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες, τις οποίες βουτάμε στο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

  8. 8

    Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, το αλείφουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με την μπανάνα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

dimitrat
dimitrat @cook_8456861
είναι ένα πολύ ωραίο και διαφορετικό κέικ. ειδικά αν δεν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά μη βάλετε το γλάσο.είναι και σκέτο πολύ καλό(σχόλιο του άνδρας μου).

Από

stavros2009
stavros2009 @cook_8459093
στις