Κέικ μπανάνας με γλάσο πορτοκάλιού
Υλικά
-
125 γραμμ. βούτυρο μαλακό
-
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 1/2 φλιτζ. (περίπου 4) μπανάνες πολύ γινωμένες, ψιλοκομμένες
-
1 κ.γ. υγρή βανίλια
-
2 κ.σ. μέλι
-
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1 κ.σ. γάλα
-
Για το γλάσο
-
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
-
30 γραμμ. βούτυρο μαλακό
-
1 1/2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
-
1 μπανάνα (για γαρνίρισμα)
-
χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε μία φόρμα περίπου 14x20 εκ. και στρώνουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
2
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μόλις ενσωματωθούν, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
-
3
Σε μέτρια ταχύτητα, συνεχίζουμε το χτύπημα ωσότου το μείγμα αφρατέψει.
-
4
Το μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.
-
5
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ξύσμα και το βούτυρο.
-
6
Προσθέτουμε όσο χυμό χρειάζεται για να αλείφεται εύκολα το μείγμα.
-
7
Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες, τις οποίες βουτάμε στο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
-
8
Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, το αλείφουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με την μπανάνα.
Σχόλια