Κέικ περγαμόντο με το σιρόπι του
Ένα κεκάκι με το σιρόπι από το γλυκό περγαμόντο που περίσσεψε. Αφράτο και αρωματικό!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι παραπάνω ποσότητες είναι για μια μικρή, κυκλική φόρμα.Ίσως σας φανεί λίγο άγλυκο,αλλά εμένα με κάλυψε.Το αρωματισμένο σιρόπι είναι ασυναγώνιστο και το ψιλοκομμένο περγαμόντο προσδίδει επιπλέον άρωμα, γεύση και υφή.Θα το επιχειρήσω και με άλλα σιρόπια από γλυκά του κουταλιού που έχουν ξεμείνει.Γιατί να τα πετάξουμε φίλοι μου? Όχι,όχι.. Καλή επιτυχία !
Υλικά
-
125 γρ. μαργαρίνη
-
125 γρ. γιαούρτι πρόβειο
-
2 αυγά
-
175 γρ. σιρόπι περγαμόντο
-
2 βανίλιες
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
125 γρ. γλυκό κουταλιού περγαμόντο
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
ξύσμα απο 1 περγαμόντο ή από όποιο εσπεριδοειδές έχετε
-
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το σιρόπι μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες.
-
2
Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα από περγαμόντο, το γλυκό κουταλιού περγαμόντο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
-
4
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 165 βαθμούς στον αέρα για 1 περίπου ώρα.
-
5
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο και ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια