Κέικ πορτοκάλι 2
Αφιερωμένο στην Phoebe!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε χρησιμοποιήστε σκούρα ζάχαρη.
Υλικά
-
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
2 κουταλάκια κονιάκ
-
9 κ.σ ζάχαρη άχνη
-
1 φακελάκι μαγιά
-
2 μπάλες παγωτο πορτοκάλι
-
6 κ.σ γάλα εβαπορέ
-
1 κουτάκι μικρό γάλα ζαχαρούχο
-
1 ποτήρι λιωμένο πορτοκάλι (με πηρούνι)
-
αλάτι (1 κουταλάκι)
-
1 κουταλιά βούτυρο
-
1 κουαλάκι λικέρ πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι για 12-19 λεπτά.
-
2
Ανακατεύουμε το κονιάκ με το αλεύρι την μάγια και την ζάχαρη.
-
3
Ανακατεύουμε την ζεστή κρεμα γάλακτος με το αλέυρι μαζί με τα υπόλιπα υλικά εκτός απο το βούτυρο.
-
4
Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψι και βάζουμε μέσα το χυλό.
-
5
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180.
Σχόλια (2)