κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας

Κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γραμμάρια βούτυρο
  2. 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. 1 κούπα χυμό απο πορτοκάλι
  5. 1 κουταλια ξυσμα πορτοκαλιου
  6. 1 σφηνάκι κουαντρό
  7. 1 σοκολάτα γάλακτος 125 γραμμάρια
  8. 2 κουταλιές βούτυρο
  9. 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Χτυπάμε το βούτυρο (τα 250 γραμμάρια) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

  3. 3

    Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας τα αυγά, τις βανίλιες, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κουαντρό.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.

  6. 6

    Αφού κρυώσει φτιάχνουμε την επικάλυψη.

  7. 7

    Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.  Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

maria_naousa
maria_naousa @cook_8471268
στις
θεσσαλονικη,ellada