Κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας
Υλικά
-
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γραμμάρια βούτυρο
-
5 αυγά
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 κούπα χυμό απο πορτοκάλι
-
1 κουταλια ξυσμα πορτοκαλιου
-
1 σφηνάκι κουαντρό
-
1 σοκολάτα γάλακτος 125 γραμμάρια
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο (τα 250 γραμμάρια) με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
-
3
Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας τα αυγά, τις βανίλιες, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κουαντρό.
-
4
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
-
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά.
-
6
Αφού κρυώσει φτιάχνουμε την επικάλυψη.
-
7
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια