κύρια φωτογραφία συνταγής Κεικ πορτοκάλι Τυνησίας
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Απλή συνταγή με πολύ σωστά δοσμένα υλικά. Είναι του Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή το πορτοκάλι πάει πολύ με τη σοκολάτα, εγώ ρίχνω και λίγη λειωμένη κουβερτούρα από πάνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 100 γρ. αμύγδαλο άσπρο τριμμένο
  2. 150 γρ. ηλιέλαιο
  3. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  4. 0.5 κουταλάκι μαγιά ξερή
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  6. 150 γρ. ζάχαρη
  7. 150 γρ. χυμό πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε ένα λείο χυλό.

  2. 2

    Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

  3. 3

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντάς το 3 λεπτά.

  4. 4

    Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι, μέσα στη φόρμα.

Αντιδράσεις

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις