Κέικ πορτοκάλι το ανάποδο
Ελαφρύ κέικ με λάδι, γεύση πορτοκάλι και για "σκέπασμα"; Ροδέλες από πορτοκάλι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την βρήκα σε ένα ιταλικό σάιτ και έκανα λίγες μετατροπές.
Υλικά
-
250 γραμ. αλεύρι απ
-
220 γραμ. ζάχαρη άχνη
-
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
-
45 γραμ. σπορέλαιο
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ή από 3 μανταρίνια)
-
2 πορτοκάλια σε ροδέλες (ή 4 μανταρίνια)
-
5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα ταψιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς C
-
2
Ανακατεύω αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και άχνη καλά
-
3
Χτυπώ με το σύρμα γιαούρτι, λάδι, χυμό μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά
-
4
Τα ρίχνω στο μείγμα με το αλεύρι
-
5
Προσθέτω το ξύσμα και ανακατεύω καλά
-
6
Βάζω λαδόχαρτο στο κάτω μέρος ταψιού με διάμετρο 25 cm
-
7
Βουτυρώνω καλά και αλευρώνω τα τοιχώματα του ταψιού
-
8
Τη λαδόκολλα της βάσης πασπαλίζω με τη μαύρη ζάχαρη
-
9
Κόβω το πορτοκάλι σε ροδέλες και τις τοποθετώ πάνω στη ζάχαρη
-
10
Ρίχνω από πάνω το μείγμα
-
11
Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά
-
12
Μόλις κρυώσει ελαφρά το αναποδογυρίζω
-
13
Βγάζω τη λαδόκολλα και ψήνω πάλι για 6 λεπτά
Σχόλια (6)