Κέικ πορτοκάλι

Bαθμολογία: 4.6359
       
 
184 ψήφοι
interliza, 07.05.08

Περιγραφή

Εύκολο απλό και πολύ νόστιμο.

Κέικ πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 2 φλ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Φρούτα , Αβγά
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 49' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι (χωρίς τα κουκούτσια φυσικά) μέχρι να γίνει πολτός.
  2. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα κτυπάμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν
  4. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά περίπου. Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με μαχαίρι να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί..

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα ή αμύγδαλα ή κομμάτια κουβερτούρας.. όμως είναι εξίσου νόστιμο και χωρίς αυτά.

Επίσης μπορούμε να αντικαταστάσουμε το αλεύρι με αλέυρι ολικής αλέσεως και τη ζάχαρη με φρουκτόζη αλλά στη μισή ποσότητα απ ότι λέει η συνταγή.

Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη με τρύπα φόρμα για κέικ ή ένα απλό ταψί.

Επίσης το φλυτζάνι να είναι μεγάλο και τα υλικά να μετρηθούν με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Το κέικ αποτελεί ένα γλυκό σχετικά χαμηλό σε λιπαρά, το συγκεκριμένο έχει αρκετά λιπαρά (1 φλυτζ στη συνταγή), το καλό όμως είναι ότι είναι φυτικό (ελαιόλαδο). Άλλα ζωικά λίπη βρίσκει κανείς από τα αυγά, που είναι 4 στο σύνολο της συνταγής, που σημαίνει μικρή ποσότητα ανά κομμάτι. Με μέτρο προτιμάμε τα γλυκά, δε χρειάζεται κάθε εβδομάδα να βρίσκεται στο σπίτι, εκτός κι αν είστε εγκρατείς και του μότο "less is more" !

Σχετικές συνταγές

Κέικ για το σχολείο Κέικ για το σχολείο
4.5882
       
       
(17)
Κέικ πορτοκαλιού Κέικ πορτοκαλιού
4.8571
       
       
(21)
Κέικ της γιαγιάς Κέικ της γιαγιάς
5
       
       
(9)
Γρήγορο κέικ Γρήγορο κέικ
4.6667
       
       
(54)
Πορτοκαλόπιτα Πορτοκαλόπιτα
4.8548
       
       
(372)

    253 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 16-5-08  
    Πανεύκολο και πολύ νόστιμο.Πρώτη φορά φτιάχνω κέικ για να είμαι ειλικρινής και νιώθω περήφανος για την επιτυχία του.Στην αρχή με είχε φοβίσει μήπως η φλούδα του αφήσει πικρή γεύση.όμως έγινε πάρα πολύ ώραίο και σόυ άφηνε αυτή την αίσθηση του πορτοκαλιού και φούσκωσε και πολύ.Καταπληκτικό!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 16-5-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε και φυσικά που το κατάφερες! Είναι πραγματικά απλό και νόστιμο :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 16-5-08  
    Μοιαζει παρα πολυ με την πορτοκολοπαστα που εχω ανεβασει , μονο που εκεινη παιρνει και σιροπι.Πολυ καλες οι εναλλακτικες προτασεις. Μπραβο και ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από interliza, 16-5-08  
    Ναι!! Έχεις δίκιο είναι σχεδόν ίδια :) τώρα είδα και τη δική σου και για να είμαι ειλικρινής πριν ανεβάσω τη συνταγή είχα ψάξει στα κέικ μήπως κάποιος άλλος την είχε ανεβάσει αλλά δεν ξέρω πώς δεν είχα συναντήσει τη δική σου...όπως ειδα ειναι καταχωρημένη σε άλλη κατηγορία .. Σ ευχαριστώ πάντως :)
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 21-5-08  
    Τη δεύτερη φορά (αφου πια εχω μάθει να φτιάχνω κεικ και κατα παραγγελια των παιδιων,αυτη τη φορα πρόσθεσα και αμύγδαλα και έγινε ακόμη πιο ωραίο!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 5-8-08  
    Πραγματικά πανεύκολη συνταγή!! Πριν λίγο έγινε..και είνα φοβερό! Μπράβο σου!! =)
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 5-8-08  
    Λοιπόν ήθελα να βάλω κι ένα γλάσο,κ κοίταξα στη συγεκριμένη κατηγορία,ομως δε βρήκα αυτό που έψαχνα!Έκανα λοιπόν ένα σιρόπι με αναλογίες σύμφωνα με ένα κεικ λεμόνι που φτιάχνω με τη διαφορά αντί για 2 κ.σ. λεμόνι,έβαλα μία λεμόνι κ μία πορτοκάλι!Μια χαρά ταίριαξε κ είναι πολύ νόστιμο! Μπράβο κ πάλι!! :)
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 5-8-08  
    Μμμμμμμμμμμμμμ απλα υπεροχο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 6-8-08  
    Χαιρομαι που σας άρεσε :)
    όταν θέλω να χρησιμοποιήσω και γλάσο στο κέικ τότε ανακατευω 1 φλ.άχνη με ξύσμα πορτοκαλιού τον χυμο ενός πορτοκαλιού και 1-2 κουταλιές γάλα.
    #
    Σχόλιο από sfragidoula, 24-8-08  
    Έφτιαξα το κέικ πριν από λίγο. ήταν φοβερό!!!!
    #
    Σχόλιο από xristina33, 22-10-08  
    Μόλι το έφτιαξα. Ενώ το σπίτι μοσχομύρισε απο το πορτοκάλι και ενώ φούσκωσε στο φούρνο όταν το έβγαλα, έπεσε. Και είναι κάπως λασπωμένο. Μπορείσ σε παρακαλώ να μου πεις τι λάδι βάζεις. Εγώ πάντως έβαλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Μήπως γιαυτό έγινε σαν λάσπη; Πάντως απο γεύση καλό είναι αλλά μου αφήνει μια λαδίλα.
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    Δεν΄ξέρω τι σου πήγε στραβά ..όμως δεν έχει προβλημα το είδος του λαδιού γιατι το έχω κάνει κι εγώ με ελαιόλαδο...ποτέ δεν είχα αποτυχία...αρα κάτι άλλο φταίει...μήπως δεν το έψησες καλά? Δεν ξέρω ..τι να σου πω...
    #
    Σχόλιο από iris, 22-10-08  
    interliza το κεικ το ψήνουμε σε φούρνο με αερα η με αντιστάσεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    Εγω χρησιμοποιώ φούρνο με αντιστάσεις κι ετσι δεν ξέρω να σου πω πόση ώρα χρειάζεται σε φούρνο με αέρα...λυπάμαι:(
    #
    Σχόλιο από iris, 22-10-08  
    interliza μόλις έφτιαξα το Κέϊκ. Το έψησα σε αντίσταση πάνω κάτω. Σωστά ως εδώ? Όμως και εμένα μόλις το έβγαλα έπεσε, αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι μέσα στην μέση είναι λασπωμένο. Το έψησα 50 λεπτά όσο λέει η συνταγή. Μήπως ήθελε παραπάνω? Τι να κάνω? Έτσι μου έρχεται να το ξαναφτιάξω από την αρχή και να το αφήσω παραπάνω (αλλά ακόμα δεν μπορώ πόσο ακόμα να το αφήσω? Μία ώρα και είκοσι λετπά? Λέω εγώ.) Γιατί μου βγήκε και εμένα έτσι? Από γεύση στις άκρες ωραίο μεν αλλά στην μέση λάσπη. Μπορείς να με βοηθήσεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    γιατί δεν δοκιμάζεις στα 50 λεπτα με το μαχαίρι να δεις αν έχει ψηθεί.Είναι πολύ απλό κέικ και απόρω για την αποτυχία...ίσως φούρνος με φούρνο να έχει κάποια διαφορά...ειλικρίνα δεν μου έχει συμβεί στο συγκεκριμένο κέικ κάτι τέτοιο...αν το δοκιμάσεις ξανά όπως μου λες θα χαρώ πολυ να μου πεις τι έγινε..:)
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Επειδή ήμουν περίεργη να δω τι έκανα στραβά, το ξαναέκανα το κέικ. Αυτή τη φορά έβαλα καλαμποκέλαιο αντι για ελαιόλαδο και το έψησα με αντιστάσεις πάνω- κάτω παραπάνω ώρα. περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάλι αποτυχία. Λάσπη στη μέση και δεν φούσκωσε. Θέλω να σε ρωτήσω:
    α) σε ποιά απόσταση το ψήνεις (απο τη βάση του φούρνου)?
    β) μήπως χτυπάς πρώτα τους κρόκους και μέτα τα ασπράδια μαρέγκα και ενώσεις απαλά?
    Τι άλλο να σκεφτώ?
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Το βλέπω στη φωτογραφία και μου τρέχουν τα σάλια.
    Το έψησα και μοσχομύρισε το σπίτι μου. Αλλά... τι δεν κάνω σωστα? Please βοήθεια
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 7-2-09  
    Φοβήθηκα οτι ίσως πικρίσει το πορτοκάλι αλλά ήταν πολύ ωραίο και αφράτο! Μόνο που μύριζε ελάχιστα το αυγό και το λάδι μου φάνηκε πολύ, την άλλη φορά λέω να βάλω μισό φλυτζάνι και 3 αυγά. Μήπως θα πρέπει να προσθέσω και κάτι ακόμα για να μην χαλάσουν οι αναλογίες υγρλων στερεών; σκεφτόμουν να βάλω κ μισό ποτήρι γάλα για να αντισταθμίσω το λάδι που θα βγάλω.
    iris και xristina33 σκέφτομαι μήπως τα αυγά ήταν πολύ μεγάλα ή το πορτοκάλι είχε πολύ νερό; υποθέσεις κάνω δεν ξέρω.
    #
    Σχόλιο από interliza, 7-2-09  
    Δεν μπρορώ να βοηθήσω με τις αναλογιες αλλων υγρών γιατι ποτε δεν το εχω δοκιμασει διαφορετικα..αλλα ποτε δεν μου μυρισε το λαδι ή το αυγο ..εχει τοσο εντονη μυρωδιά και γεύση πορτοκαλιού που απορώ γιατι εσένα σου μύριζε..γίνεται τόσο αφράτο και μυρωδάτο που πραγματικά απορώ ...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    223 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 16-5-08  
    Πανεύκολο και πολύ νόστιμο.Πρώτη φορά φτιάχνω κέικ για να είμαι ειλικρινής και νιώθω περήφανος για την επιτυχία του.Στην αρχή με είχε φοβίσει μήπως η φλούδα του αφήσει πικρή γεύση.όμως έγινε πάρα πολύ ώραίο και σόυ άφηνε αυτή την αίσθηση του πορτοκαλιού και φούσκωσε και πολύ.Καταπληκτικό!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 16-5-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε και φυσικά που το κατάφερες! Είναι πραγματικά απλό και νόστιμο :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 16-5-08  
    Μοιαζει παρα πολυ με την πορτοκολοπαστα που εχω ανεβασει , μονο που εκεινη παιρνει και σιροπι.Πολυ καλες οι εναλλακτικες προτασεις. Μπραβο και ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από interliza, 16-5-08  
    Ναι!! Έχεις δίκιο είναι σχεδόν ίδια :) τώρα είδα και τη δική σου και για να είμαι ειλικρινής πριν ανεβάσω τη συνταγή είχα ψάξει στα κέικ μήπως κάποιος άλλος την είχε ανεβάσει αλλά δεν ξέρω πώς δεν είχα συναντήσει τη δική σου...όπως ειδα ειναι καταχωρημένη σε άλλη κατηγορία .. Σ ευχαριστώ πάντως :)
    #
    Σχόλιο από Μάριος, 21-5-08  
    Τη δεύτερη φορά (αφου πια εχω μάθει να φτιάχνω κεικ και κατα παραγγελια των παιδιων,αυτη τη φορα πρόσθεσα και αμύγδαλα και έγινε ακόμη πιο ωραίο!
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 5-8-08  
    Πραγματικά πανεύκολη συνταγή!! Πριν λίγο έγινε..και είνα φοβερό! Μπράβο σου!! =)
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 5-8-08  
    Μμμμμμμμμμμμμμ απλα υπεροχο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 6-8-08  
    Χαιρομαι που σας άρεσε :)
    όταν θέλω να χρησιμοποιήσω και γλάσο στο κέικ τότε ανακατευω 1 φλ.άχνη με ξύσμα πορτοκαλιού τον χυμο ενός πορτοκαλιού και 1-2 κουταλιές γάλα.
    #
    Σχόλιο από sfragidoula, 24-8-08  
    Έφτιαξα το κέικ πριν από λίγο. ήταν φοβερό!!!!
    #
    Σχόλιο από interliza, 7-2-09  
    Δεν μπρορώ να βοηθήσω με τις αναλογιες αλλων υγρών γιατι ποτε δεν το εχω δοκιμασει διαφορετικα..αλλα ποτε δεν μου μυρισε το λαδι ή το αυγο ..εχει τοσο εντονη μυρωδιά και γεύση πορτοκαλιού που απορώ γιατι εσένα σου μύριζε..γίνεται τόσο αφράτο και μυρωδάτο που πραγματικά απορώ ...
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 7-2-09  
    Την δοκίμασα ζεστή κ ένιωσα ίσως λίγο το αυγό, δν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτο.Πάντως τώρα που πέρασε μια μέρα μου φαίνεται ακόμα πιο ωραίο κ δν μου μυρίζει καθολου το αυγο! Ισως είμαι περίεργη ίσως να ήταν ιδέα μου! Πάντως και οι υπόλοιποι ενθουσιάστηκαν!!Οντως πολύ αφράτο!! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από xena, 8-2-09  
    πολυ νοστιμο! το τσακισαμε!
    χρησιμοποιησα ελαιολαδο..οπως σε ολες σχεδον τις συνταγες.
    ειχα καιρο να φαω κανονικο κεικ,συνηθως φτιαχνω νηστισιμα ,με κουακερ κ ολο κατι τετοια περιεργα αλλα το συγκεκριμενο με ξετρελανε μπραβο!
    #
    Σχόλιο από interliza, 8-2-09  
    Xena.. χαίρομαι που σου άρεσε...κι εγώ τις περισσότερες φορες χρησιμοποιώ ελαιόλαδο..
    Lollipop ..ίσως να ήταν κάτι από όλα :)
    ευχαριστώ για τα σχόλια σας :)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 18-2-09  
    εγω κανω το ιδιο κεικ με ενα φλυτζανι βουτυρο, ενα ποτιρι χυμο πορτοκαλιου(οχι ολοκληρο πορτοκαλι)3 γλυτζανια αλευρι κ εναμιση φλυτζανι ζαχαρη....γινετε παντα αναρπαστο κ τελειο
    #
    Σχόλιο από interliza, 18-2-09  
    Δεν διαφωνώ Ερμιονη μου για το οτι γινεται τελειο και αναρπαστο αλλα επέτρεψε μου να πω πως απλά η ονομασία του κεικ είναι ίδια ...
    #
    Σχόλιο από Des13, 21-2-09  
    Το κέικ έγινε πεντανόστιμο. Είχε μια μικρή πίκρα σκέτο, αλλά η άχνη ζάχαρη το έφερε στα ίσα του. Θα πρότεινα σε όσους δεν τα κατάφεραν με την συνταγή, να βάζουν λίγο περισσότερο αλεύρι από ότι προτείνεται, εάν το πορτοκάλι είναι μεγάλο. Επίσης, μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια το φούρνο γιατί το μυστικό στα κέικ είναι να μη χάνεται η θερμότητα του φούρνου. Κάτι τέτοιες συνταγές, έχουν κάνει το συγκεκριμένο site ένα από τα αγαπημένα μου. Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 20-10-09  
    Εύκολη συνταγή, μου άρεσε πάρα πολύ. Δεύτερη μέρα και αφού έμεινε μόνο το μισό αποφάσισα να το σιροπιάσω και μοιάζει σαν ραβανί (ήταν χαμηλό το ταψάκι, δεν είχα κανονική φόρμα). Ευχαριστούμε για τις ιδέες!
    #
    Σχόλιο από moustarda, 30-11-09  
    Ωραίο άρωμα και νόστιμο (μου θύμισε λίγο βασιλόπιτα) όμως ενώ ακολούθησα όλες τις οδηγίες κατά γράμμα, δε μου ψήθηκε καλά. Κι ενώ στη φόρμα έδειχνε ότι φούσκωνε και ότι είχε ψηθεί και αφού μου βγήκε και καθαρό το μαχαίρι που έβαλα για να το τσεκάρω, ήταν λίγο απογοήτευση το εσωτερικό. Ήταν σαν υγρασιασμένη ψίχα ψωμιού δεν έγινε αφράτο όπως όλα τα υπόλοιπα κέικ.
    #
    Σχόλιο από interliza, 30-11-09  
    Μουσταρδα μου λυπάμαι που δεν σου πέτυχε!! Ειναι ενα πολύ σίγουρο σε επιτυχία κεικ!Μήπως δοκίμασες με το μαχαίρι στο γύρω γύρω από το κεικ κι όχι στη μέση?Μήπως το πορτοκάλι ήταν πολύ μεγάλο και τα ποτήρια που μέτρησες τα υπόλοιπα υλικά μικρα?
    Πάντως είναι ένα κέικ με σίγουρη επιτυχία όπως έχω ξαναπεί..
    Εγώ χρησιμοποιώ ένα πορτοκάλι και αν δω πως είναι πολύ μεγάλο βάζω λίγο παραπάνω αλεύρι για ν αμην είναι σαν χυλός ..Για μέτρημα χρησιμοποιώ μεγάλα φλυτζάνια κι όχι το απλό του τσαγιού! Δοκίμασε ξανά και να δεις πως θα τα καταφέρεις :)
    #
    Σχόλιο από *Marilion*, 2-12-09  
    Πολύ ωραία γεύση κ πολύ αφράτο.Ακουθησα ακριβώς τη συνταγή αλλά το έψησα στούς 190 (αντιστάσεις)για 1 ώρα.Μετά έσβησα το φούρνο κ το άφησα μέσα για 15 λεπτά ακόμα.Δέν ξέρω αν υπάρχει διαφορά απο φούρνο σε φούρνο πάντως φούσκωσε μια χαρά κ ψήθηκε πολύ ωραία.Ευχαριστώ για την εύκολη συνταγή.
    Χρησιμοποίησα την κούπα του nescafe για μετρητή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από xristina33, 22-10-08  
    Μόλι το έφτιαξα. Ενώ το σπίτι μοσχομύρισε απο το πορτοκάλι και ενώ φούσκωσε στο φούρνο όταν το έβγαλα, έπεσε. Και είναι κάπως λασπωμένο. Μπορείσ σε παρακαλώ να μου πεις τι λάδι βάζεις. Εγώ πάντως έβαλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Μήπως γιαυτό έγινε σαν λάσπη; Πάντως απο γεύση καλό είναι αλλά μου αφήνει μια λαδίλα.
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    Δεν΄ξέρω τι σου πήγε στραβά ..όμως δεν έχει προβλημα το είδος του λαδιού γιατι το έχω κάνει κι εγώ με ελαιόλαδο...ποτέ δεν είχα αποτυχία...αρα κάτι άλλο φταίει...μήπως δεν το έψησες καλά? Δεν ξέρω ..τι να σου πω...
    #
    Σχόλιο από iris, 22-10-08  
    interliza το κεικ το ψήνουμε σε φούρνο με αερα η με αντιστάσεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    Εγω χρησιμοποιώ φούρνο με αντιστάσεις κι ετσι δεν ξέρω να σου πω πόση ώρα χρειάζεται σε φούρνο με αέρα...λυπάμαι:(
    #
    Σχόλιο από iris, 22-10-08  
    interliza μόλις έφτιαξα το Κέϊκ. Το έψησα σε αντίσταση πάνω κάτω. Σωστά ως εδώ? Όμως και εμένα μόλις το έβγαλα έπεσε, αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι μέσα στην μέση είναι λασπωμένο. Το έψησα 50 λεπτά όσο λέει η συνταγή. Μήπως ήθελε παραπάνω? Τι να κάνω? Έτσι μου έρχεται να το ξαναφτιάξω από την αρχή και να το αφήσω παραπάνω (αλλά ακόμα δεν μπορώ πόσο ακόμα να το αφήσω? Μία ώρα και είκοσι λετπά? Λέω εγώ.) Γιατί μου βγήκε και εμένα έτσι? Από γεύση στις άκρες ωραίο μεν αλλά στην μέση λάσπη. Μπορείς να με βοηθήσεις?
    #
    Σχόλιο από interliza, 22-10-08  
    γιατί δεν δοκιμάζεις στα 50 λεπτα με το μαχαίρι να δεις αν έχει ψηθεί.Είναι πολύ απλό κέικ και απόρω για την αποτυχία...ίσως φούρνος με φούρνο να έχει κάποια διαφορά...ειλικρίνα δεν μου έχει συμβεί στο συγκεκριμένο κέικ κάτι τέτοιο...αν το δοκιμάσεις ξανά όπως μου λες θα χαρώ πολυ να μου πεις τι έγινε..:)
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Επειδή ήμουν περίεργη να δω τι έκανα στραβά, το ξαναέκανα το κέικ. Αυτή τη φορά έβαλα καλαμποκέλαιο αντι για ελαιόλαδο και το έψησα με αντιστάσεις πάνω- κάτω παραπάνω ώρα. περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάλι αποτυχία. Λάσπη στη μέση και δεν φούσκωσε. Θέλω να σε ρωτήσω:
    α) σε ποιά απόσταση το ψήνεις (απο τη βάση του φούρνου)?
    β) μήπως χτυπάς πρώτα τους κρόκους και μέτα τα ασπράδια μαρέγκα και ενώσεις απαλά?
    Τι άλλο να σκεφτώ?
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Το βλέπω στη φωτογραφία και μου τρέχουν τα σάλια.
    Το έψησα και μοσχομύρισε το σπίτι μου. Αλλά... τι δεν κάνω σωστα? Please βοήθεια
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 7-2-09  
    Φοβήθηκα οτι ίσως πικρίσει το πορτοκάλι αλλά ήταν πολύ ωραίο και αφράτο! Μόνο που μύριζε ελάχιστα το αυγό και το λάδι μου φάνηκε πολύ, την άλλη φορά λέω να βάλω μισό φλυτζάνι και 3 αυγά. Μήπως θα πρέπει να προσθέσω και κάτι ακόμα για να μην χαλάσουν οι αναλογίες υγρλων στερεών; σκεφτόμουν να βάλω κ μισό ποτήρι γάλα για να αντισταθμίσω το λάδι που θα βγάλω.
    iris και xristina33 σκέφτομαι μήπως τα αυγά ήταν πολύ μεγάλα ή το πορτοκάλι είχε πολύ νερό; υποθέσεις κάνω δεν ξέρω.
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 22-1-11  
    Μετά τα τόσα σχόλια που είδα γι'αυτό το κέικ αποφάσισα να το φτιάξω.Εύκολο και γρήγορο.Μόνο που εγώ επειδή πολτοποίησα ένα σαγκουίνι(δεν είχα άλλο εκείνη την ώρα)πρόσθεσα περισσότερη ζάχαρη γιατί το συγκεκριμένο πορτοκάλι είναι λίγο πικρόξυνο.Και μια ερώτηση στην interliza.Αν βράζαμε πρώτα το πορτοκάλιμέχρι να μαλακώσει και μετά το πολτοποιούσαμε δεν θα ήταν καλύτερο;θα έφευγε όλη η πίκρα του(το έχω δει στον Παρλιάρο αυτό σε βασιλόπιτα με πορτοκάλι).Μόλις το κόψω γιατί τώρα βγήκε από το φούρνο θα επανέλθω με πιρουνάκια.Πάντως εμφανισιακά φαίνεται πολύ ωραίο.
    #
    Σχόλιο από vabiraki, 1-3-11  
    Το έφτιαξα χθές και μας άρεσε πολύ! πρόσθεσα τρίματα κουβερτούρας και το έψησα σε μικρά χάρτινα φορμάκια για ατομική απόλαυση, όταν τα έβγαλα πασπάλισα λίγη άχνη! Μόνο που δεν φούσκωσαν :(
    Τι μπορεί να φταίει? Επειδή θέλω να το ξαναφτιάξω. Μήπως οτι δεν το χτύπησα στο μίξερ αλλά με σύρμα? Μήπως τα παραέψησα? Ή κάτι με την αναλογία των υλικών? Αν ξέρει κάποιος με εμπειρία στα κεικ και στη ζαχαροπλαστική ας μου πει. Η υφή τους ήταν καλή, μόνο η όψη τους ήταν κάπως "πεσμένη" και να πω ότι από όταν ήταν στο φούρνο και χωρίς να τον ανοίξω το παρατήρησα. Όπως και να έχει σίγουρα θα το ξανακάνω!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-3-11  
    Να ρωτησω κατι, μπορουμε να το κανουμε 2χρωμο? κ αν ναι, πω;?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-3-11  
    Το εφτιαξα παλι εχθες πραγματικα υπεροχο για ακομα μια φορα....
    Αφρατο, μυροδατο, κ κυριος πανευκολο!!!
    Απλα καποια στιγμη θα ηθελα να το κανω κ μισο-μισο....αν μπορουσες να μου πεις μια ιδεα!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 15-3-11  
    Λοιπον εχθες το εφτιαξα σε 2πλη δοση, στο ενα εβαλα κομματακια σοκολατας κ στο αλλο ξηρους καρπους. Απλα τα συγχαρητηρια απο σους δοκημασαν...σημερα το εφτιαξα παλι με κομματια σοκολατας ....τωρα ψηνετε....
    Απλα θελω να πω οτι ποτε δεν μου ψηνετε στα 50 λεπτα,παντα θελει μια ωρα κ λιγο παραπανο με παρακολουθηση....
    #
    Σχόλιο από ritak, 5-4-11  
    Πολυ ωραιο μπραβο!Πολυ ωραια και γρηγορη συνταγη.Μοσχομυρισε το πορτοκαλι!
    #
    Σχόλιο από mariakiss, 11-1-12  
    ωραιο αλλα δεν ειδα που εγραφες να βαλω και τη φλουδα και απλα εβαλα λιγο ξυσμα και μου φενεται στο αποτελεσμα πολυ απλο.
    εκανα ομως και το λαθος και το εψησα σε αερα αντι για αντιστασεις και μεσα δεν ηταν πολυ καλοψημενο! #τηνπατησα
    #
    Σχόλιο από roobina, 6-2-13  
    Θα του πηγαινε αν του εβαζα σαντιγη μεσα και εξω και να μου βγει κατι σαν τουρτοκεικ;; λιγο παλαβο αυτο που λεω αλλα αναρωτιεμαι.. χαχα αν του πηγαινε γιατι οχι;;
    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 13-11-13  
    Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, είναι σαν ψωμί.. Μήπως φταίνε τα 4 αβγά?? Δεν βαθμολογώ γιατί το πιο πιθανό είναι να έκανα εγώ κάτι λάθος.. Στεναχωρήθηκα πάντως.. α! την επόμενη φορά θα βάλω λίγη παραπάνω ζαχαρίτσα!!
    ΥΓ. Μπορεί να μην βγηκαν κανονικά κεκάκια αλλά για πρωινό είναι ότι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από arsco, 28-2-14  
    Το έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές. Είναι πανεύκολο και τέλειο! Το μόνο που αλλάζω είναι ότι χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να κρεμώσουν. Μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν έχει δοκιμάσει κανένας να κάνει το ίδιο με λεμόνι... Σκέφτομαι πως θα γίνεται, αλλά θα χρειάζεται παραπάνω ζάχαρη.

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 5-8-08  
    Λοιπόν ήθελα να βάλω κι ένα γλάσο,κ κοίταξα στη συγεκριμένη κατηγορία,ομως δε βρήκα αυτό που έψαχνα!Έκανα λοιπόν ένα σιρόπι με αναλογίες σύμφωνα με ένα κεικ λεμόνι που φτιάχνω με τη διαφορά αντί για 2 κ.σ. λεμόνι,έβαλα μία λεμόνι κ μία πορτοκάλι!Μια χαρά ταίριαξε κ είναι πολύ νόστιμο! Μπράβο κ πάλι!! :)
    #
    Σχόλιο από manoyla, 23-5-11  
    Καταπληκτικό κέϊκ. Αντί για φρέσκο έβαλα γλυκό ποστοκάλι που είχα κάνει πολύ (γλυκό με φλούδα και σάρκα). Φυσικά μείωσα κατα πολύ τη ζάχαρη. Ολοι ενθουσιάστηκαν και το λάδι που φοβόμουν ούτε που "ακουγόταν".Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από katiatsil, 2-10-12  
    απλα υπεροχο!! Ηταν σαν κεικ ζαχαροπλαστειου!!! Τα μονα που αλλαξα ηταν οτι εβαλα φαρινα γιατι δεν ειχα απλο αλευρι κ εβαλα μισο φλιτζακι ελαιολαδο γιατι ειναι πιο βαρυ κ μισο γαλα.Μου φουσκωσε τελεια κ το γλασσαρα με ganache!!!Α, επισης ψηθηκε σε 45 λεπτα. φοβηθηκα λιγο τα σχολια για το λασπωμα αλλα δε λασπωσε καθολου! Ισως το μετρησατε με πιο μικρες κουπες.Θελει τις μεγαλες κουπες.
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 1-12-12  
    Μιλάμε για ΤΗΝ μυρωδιά!
    Το έψησα 45' στον αέρα. Έβαλα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και το υπόλοιπο γαλα, 3 αυγά και 1 βανίλια. Χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και έβαλα 1κγ μπεικιν παουντερ γιατί έχω παρατηρήσει οτι ο συνδυασμός κάνει το κέικ πιο αφράτο! Σ'ευχαριστω για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από gioseg, 11-12-12  
    Συγκλονιστικό κέικ.Ίσως και το ωραιότερο που έχω φτιάξει και πολύ εύκολο.Μπράβο και πάλι μπράβο.Την πρώτη φορά το εφτιαξα ως έχει, όμως μετά το εφτιαξα δίχρωμο (με κακάο) και εφτιαξα κι ένα γλάσο με κακάο ,βούτυρο ,ζαχαρη και νερό ,το κάλυψα με αυτό και απογείωσε τη γευση.Έγινε το αγαπημένο κέικ μας,έχω πάρει πολλά συγχαρητήρια και σε ευχαριστώ γιαυτό.Φτου να μην σε ματιάσω για τις ιδέες σου!!!!
    #
    Σχόλιο από gioseg, 11-12-12  
    Ξέχασα να πω οτι το έφτιαξα μια από όλες τις φορές με υποκατάστατο ζάχαρης και ήταν το ίδιο πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από Palyba, 28-1-13  
    Πολυ καλό κεικ.Αρεσε πολυ και σε μικρους και σε καποιους δύσκολους μεγάλους. Εγώ έβαλα 2/3 λαδι και 1/3 γάλα. Κράτησα και λιγό απότο μείσμα στο οποίο έριξα κακαο οπότε έγινε δίχρωμο. Το έψησα στους 180 μόνο κάτω στην χαμηλη θέση για 35 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από georgia1, 15-4-13  
    Πεντανοστιμο, μοσχοβολησε το σπίτι, ζουμερο, μπράβο! Κι εγω έβαλα 1/2 λάδι και 1/2 γάλα.
    #
    Σχόλιο από Ελληνίκη, 11-1-14  
    Την 1η φορά δεν είχε την γεύση του πορτοκαλιού. Την 2η φορά έβαλα χυμό και ξύσμα από 3 πορτοκάλια. Σήμερα, τώρα, έχει μπει ταψί με διπλή δόση και 4 πορτοκάλια με ξύσμα και χυμό, συν κουβερτούρα σε νιφάδες.
    Είναι τέλειο! Respect! Η πιο εύκολη συνταγή για κέικ πορτοκάλι. Δεν την αλλάζω με ΤΙ - ΠΟ - ΤΑ!!!
    #
    Σχόλιο από penny24, 5-2-14  
    Τέλειο. Εγώ προσθέτω και 1/2 φλ ινδοκάρυδο. Μ' αρέσει σε συνδυασμό με το πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από nikouli, 8-7-14  
    Το έφτιαξα με γεύση λεμόνι-αντί για πορτοκάλι έβαλα ένα ολόκληρο μεγάλο λεμόνι και διπλασίασα τη ζάχαρη ( για να μη μου βγει ξινό) και έγινε πεντανόστιμο!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της niflheim
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι
    Κέικ/Muffins
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη