Κέικ Πορτοκάλι-Καρύδα-Κανέλα
Μοσχοβολιστό και γευστικότατο κέικ με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τριμμένο ινδοκάρυδο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όση ποσότητα κανέλας και καρύδας θέλετε,ανάλογα με τα γούστα! Για τους λάτρεις της καρύδας-όπως εγώ!- προσθέστε καρύδα και από πάνω αφού ψηθεί!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το βούτυρο/λάδι με τη ζάχαρη και το αυγό.
-
2
Προσθέτουμε την κανέλα, το μπέϊκιν και το ξύσμα.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού και τέλος την καρύδα.
-
4
Όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
-
5
Ψήνουμε για 40' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς.. et voilà!!!
-
6
Καλή απόλαυση!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)