Κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο
Ένα εξαιρετικά εύκολο κέικ πορτοκάλι, νηστίσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω τα τοποθέτησα σε φόρμα απο σιλικόνη και έγιναν muffins. Γέμισα τα 2/3 της φόρμας και μου βγήκαν 10! Έίναι εξίσου μυρωδάτα και νόστημα χωρίς το γλάσο!
Υλικά
-
1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
-
1 1/3 ποτηριού ζάχαρη
-
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
-
3 ποτήρια αλεύρι (που φουσκώνει απο μόνο του)
-
3 κουταλάκια μπέικιν πάουερ
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1/3 ποτηριού κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το φυστικέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουερ, το αλάτι, τον χυμό και το κονιάκ σε ενα μπώλ και ανακατεύουμε.
-
2
Βάζουμε το μείγμα μας στον φούρνο 180 βαθμούς και περιμένουμε. Το κέικ μας θα είναι έτοιμο σε περίπου 35-40 λεπτά
Σχόλια (7)