Κέικ πορτοκαλιού

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
21 ψήφοι
Πατατούφα, 15.01.09

Περιγραφή

Εύκολο κέικ με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού
photo: xaroula

Συνταγή από:

Πατατούφα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 250γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
  • 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 5 αυγά
  • 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
  3. Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
  4. Ανακατεύοντας το μίγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
  5. Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά .Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).
  6. Όταν ψηθεί και μισοκρυώσει το πασπαλίζετε με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες. Καλή επιτυχία.

Σχετικές συνταγές

Orange Chiffon Cake Orange Chiffon Cake
4.875
       
       
(16)
Γρήγορο κέικ Γρήγορο κέικ
4.6491
       
       
(57)
Κέικ πορτοκάλι 2 Κέικ πορτοκάλι 2
5
       
       
(1)

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 8-2-09  
    Ωραιότατο!!!...σε ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 10-2-09  
    Εγώ σ΄ευχαριστώ που έκανες το κόπο να το δοκιμάσεις.Πραγματικά είναι πεντανόστιμο
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 15-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο το κέικ σου Πατατούφα μου,το έφτιαξα σήμερα και μας άρεσε πάρα πολύ.Βγήκε πολύ αφράτο και από γεύση τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-3-09  
    Νάσαι καλά χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 26-4-09  
    Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και είναι τέλειο. Πανεύκολο στο φτιάξιμο και στο φάγωμα!Ιδανικό για την κόρη μου που μου κάνει νάζια για το φαγητό. Αυτό το τρώει σε δευτερόλεπτα...
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 16-11-09  
    Πολύ καλό το κεκάκι, απλά εγώ δεν θα έβαζα την δεύτερη φορά την φρυγανιά γιατί δεν μου άρεσε που έκανε λίγο σκληρή πέτσα από πάνω.. θα προτιμούσα τον παραδοσιακό τρόπο, που αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε.. Κατά τ άλλα πολύ γευστικό!!!
    #
    Σχόλιο από Len@, 30-11-09  
    Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!Έφταξα το κείκ πορτοκάλι,και μετά έφτιαξα και κείκ κακάο με βάση την συνταγή.Αντικατέστησα το χυμό με γάλα και πρόσθεσα 6-8 κουτ.σούπας κακάο και το κάλυψα με γλάσο σοκολάτας έγινε υπέροχο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Len@, 30-11-09  
    Το μόνο που άλλαξα δεν έβαλα την φρυγανιά αλλά αλεύρι δηλαδή βουτύρωσα την φόρμα και την αλεύρωσα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 10-11-10  
    Φανταστικο αφρατο πολυ μυρωδατο και αρκετα κολασμενο....Εβαλα μεσα και τριμμα κουβερτουρας και βουτυρο και οχι μαργαρινη και εγινε ΘΕΙΚΟ!!!!Ευχαριστουμε πολυ....
    #
    Σχόλιο από marileta, 25-11-10  
    Πολύ αφράτο και κυρίως πολύ αρωματικό!Παρέλειψα κι εγώ τη φρυγανιά και ακολούθησα την κλασική διαδικασία με το αλεύρωμα της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από giannisd, 30-1-11  
    Και από ένα άσχετο με την κουζίνα: Έγινε πολύ καλό, γευστικό. Εγώ πρόσθεσα και επικάλυψη πραλίνας.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 1-2-11  
    Χαίρομαι που σας άρεσε
    #
    Σχόλιο από martha2, 7-11-11  
    Πολύ νόστιμο και αρωματικό το κεικ σου, μπράβο.
    #
    Σχόλιο από zucchino, 19-11-11  
    Το κέικ ήταν νοστιμότατο, αρωματικό χωρίς να υπερβάλλει και αφράτο. Η μόνη αστοχία της συνταγής, η τριμμένη φρυγανιά. Πραγματικά δεν χρειάζεται γιατί κάνει μια κρούστα που αδικεί την υπέροχη γεύση του γλυκού. Με γλάσο σοκολάτας είναι θεικό, με ζάχαρη άχνη λίγο πιο γλυκό από όσο μου αρέσει. Χρησιμοποίησα όλο το αλεύρι και χρειάστηκε να προσθέσω λίγο χυμό πορτοκαλιού επιπλέον. Την δεύτερη φορά που το έφτιαξα, απλά βουτύρωσα την φόρμα, δίχως να την αλευρώσω, όπως κάνω συνήθως και ήταν τέλειο. Πέντε πιρουνάκια για την γεύση, τέσσερα για την συνταγή(λόγω της φρυγανιάς)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 23-1-12  
    υπεροχο με μια απο την πλευρα μου παραλλειψη...αυτη της φρυγανιας....να΄σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από Χρύσα_22, 11-2-12  
    Μόλις το έφτιαξα.. Πολύ ωραίο βγήκε. έβαλα 4 αυγά και λιγότερο αλεύρι γιατί μου φάνηκε αρκετή μία φαρίνα!!! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-9-12  
    *Πεντανόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-1-13  
    το εκανα χωρις φρυγανια.
    αγλυκο μου φανηκε..θα εβαζα περισσοτερη ζαχαρη την επομενη φορα
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-1-13  
    Ευχαριστω πολυ για την ψηφο σου. Εαν θελεις μπορεις να αυξησεις την ζαχαρη τωρα που τα πορτοκαλια ειναι ακομη ξινα ... ειναι θεμα γουστου.
    #
    Σχόλιο από mior, 30-1-13  
    καταπληκτικο κεικ!!! Αρκετα αφράτο και μυρωδάτο. Εγω έβαλα 2 αυγά και προσθέσα 1 κουταλακι του γλυκου μπέικι καθώς και 2 βανίλιες.Επίσης φρυγανια δεν εβαλα.Σίγουρα πρόκειτε για το κεικ που θα καθιερωθεί. Ευχαριστουμεεεεεεεεεε!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 8-2-09  
    Ωραιότατο!!!...σε ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 10-2-09  
    Εγώ σ΄ευχαριστώ που έκανες το κόπο να το δοκιμάσεις.Πραγματικά είναι πεντανόστιμο
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 15-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο το κέικ σου Πατατούφα μου,το έφτιαξα σήμερα και μας άρεσε πάρα πολύ.Βγήκε πολύ αφράτο και από γεύση τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-3-09  
    Νάσαι καλά χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Καγιού, 26-4-09  
    Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και είναι τέλειο. Πανεύκολο στο φτιάξιμο και στο φάγωμα!Ιδανικό για την κόρη μου που μου κάνει νάζια για το φαγητό. Αυτό το τρώει σε δευτερόλεπτα...
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 16-11-09  
    Πολύ καλό το κεκάκι, απλά εγώ δεν θα έβαζα την δεύτερη φορά την φρυγανιά γιατί δεν μου άρεσε που έκανε λίγο σκληρή πέτσα από πάνω.. θα προτιμούσα τον παραδοσιακό τρόπο, που αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε.. Κατά τ άλλα πολύ γευστικό!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 10-11-10  
    Φανταστικο αφρατο πολυ μυρωδατο και αρκετα κολασμενο....Εβαλα μεσα και τριμμα κουβερτουρας και βουτυρο και οχι μαργαρινη και εγινε ΘΕΙΚΟ!!!!Ευχαριστουμε πολυ....
    #
    Σχόλιο από marileta, 25-11-10  
    Πολύ αφράτο και κυρίως πολύ αρωματικό!Παρέλειψα κι εγώ τη φρυγανιά και ακολούθησα την κλασική διαδικασία με το αλεύρωμα της φόρμας.
    #
    Σχόλιο από giannisd, 30-1-11  
    Και από ένα άσχετο με την κουζίνα: Έγινε πολύ καλό, γευστικό. Εγώ πρόσθεσα και επικάλυψη πραλίνας.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 1-2-11  
    Χαίρομαι που σας άρεσε
    #
    Σχόλιο από martha2, 7-11-11  
    Πολύ νόστιμο και αρωματικό το κεικ σου, μπράβο.
    #
    Σχόλιο από zucchino, 19-11-11  
    Το κέικ ήταν νοστιμότατο, αρωματικό χωρίς να υπερβάλλει και αφράτο. Η μόνη αστοχία της συνταγής, η τριμμένη φρυγανιά. Πραγματικά δεν χρειάζεται γιατί κάνει μια κρούστα που αδικεί την υπέροχη γεύση του γλυκού. Με γλάσο σοκολάτας είναι θεικό, με ζάχαρη άχνη λίγο πιο γλυκό από όσο μου αρέσει. Χρησιμοποίησα όλο το αλεύρι και χρειάστηκε να προσθέσω λίγο χυμό πορτοκαλιού επιπλέον. Την δεύτερη φορά που το έφτιαξα, απλά βουτύρωσα την φόρμα, δίχως να την αλευρώσω, όπως κάνω συνήθως και ήταν τέλειο. Πέντε πιρουνάκια για την γεύση, τέσσερα για την συνταγή(λόγω της φρυγανιάς)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 23-1-12  
    υπεροχο με μια απο την πλευρα μου παραλλειψη...αυτη της φρυγανιας....να΄σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από Χρύσα_22, 11-2-12  
    Μόλις το έφτιαξα.. Πολύ ωραίο βγήκε. έβαλα 4 αυγά και λιγότερο αλεύρι γιατί μου φάνηκε αρκετή μία φαρίνα!!! Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-9-12  
    *Πεντανόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-1-13  
    το εκανα χωρις φρυγανια.
    αγλυκο μου φανηκε..θα εβαζα περισσοτερη ζαχαρη την επομενη φορα
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 9-1-13  
    Ευχαριστω πολυ για την ψηφο σου. Εαν θελεις μπορεις να αυξησεις την ζαχαρη τωρα που τα πορτοκαλια ειναι ακομη ξινα ... ειναι θεμα γουστου.
    #
    Σχόλιο από mior, 30-1-13  
    καταπληκτικο κεικ!!! Αρκετα αφράτο και μυρωδάτο. Εγω έβαλα 2 αυγά και προσθέσα 1 κουταλακι του γλυκου μπέικι καθώς και 2 βανίλιες.Επίσης φρυγανια δεν εβαλα.Σίγουρα πρόκειτε για το κεικ που θα καθιερωθεί. Ευχαριστουμεεεεεεεεεε!!!!!
    #
    Σχόλιο από zimaroulis, 20-5-13  
    #
    Σχόλιο από susana, 21-9-13  
    Μμμμμμμμμ!!!!μόλις τρώω το πρώτο κομμάτι τέλειο αφράτο και πολύ λεπτή γεύση. Μπράβο αν και πολύ απλή η συνταγή είναι καταπληκτική!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Len@, 30-11-09  
    Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!Έφταξα το κείκ πορτοκάλι,και μετά έφτιαξα και κείκ κακάο με βάση την συνταγή.Αντικατέστησα το χυμό με γάλα και πρόσθεσα 6-8 κουτ.σούπας κακάο και το κάλυψα με γλάσο σοκολάτας έγινε υπέροχο!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Len@, 30-11-09  
    Το μόνο που άλλαξα δεν έβαλα την φρυγανιά αλλά αλεύρι δηλαδή βουτύρωσα την φόρμα και την αλεύρωσα.
    #
    Σχόλιο από maraki1973, 21-1-14  
    Πολυ νόστιμο και εύκολο ! Φοβήθηκα να βάλω φρυγανιά, απλά βουτύρωσα κι αλευρωσα τη φόρμα ... Μετα το αλεύρι πρόσθεσα 100 γρ τριμμένη κουβερτούρα, ο συνδυασμός σοκολάτα - πορτοκάλι τέλειος !

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Συμβουλές για τέλεια κέικ
    Μπορούμε να καταλάβουμε πολύ εύκολα κατά πόσον ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της elpida2701
    marianena
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της marianena
    σπεσιαλ
    Ένα βιβλίο 355 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    πιθανά
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της murto