Κέικ πορτοκαλιού
Εύκολο κέικ με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας με κάποιες παραλλαγές. Είναι ένα πολύ γευστικό αρωματικό και ελαφρύ κέικ που διατηρείται έτσι για αρκετές ημέρες. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
-
250 γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
-
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
-
5 αυγά
-
2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
-
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
-
3
Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
-
4
Ανακατεύοντας το μίγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι.Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
-
5
Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).
-
6
Όταν ψηθεί και μισοκρυώσει το πασπαλίζετε με άχνη.
Σχόλια (24)